Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emotívny moment na počesť legendy. Demitru uviedli do siene slávy St. Louis

Hokejový klub St. Louis Blues uviedol v noci na sobotu do svojej siene slávy zosnulého slovenského hokejistu Pavla Demitru.

20.01.2024 07:21
Mária Demitrová Foto:
Mária Demitrová s deťmi Zarou a Tobiasom počas slávnostného večera v St. Louis.
debata

Spolu s ním sa tejto pocty dočkali aj Keith Tkachuk a Mike Liut. Klub si uctí trojicu hráčov aj pred nadchádzajúcim zápasom proti Washingtonu, ktorý je na programe v noci na nedeľu.

Demitra odohral v zámorskom tíme 494 zápasov, v ktorých zaznamenal 204 gólov a 289 asistencií. V Blues pôsobil od novembra 1996 do sezóny 2003/04. Trikrát reprezentoval farby klubu v zápase hviezd.

Július Hudáček Čítajte viac Hudašou v Nemecku aj do tretice. Hudáček vychytal favorita v nájazdoch, senzačný obrat Frankfurtu

Stále figuruje na ôsmom mieste v počte gólov i asistencií v klubovej histórii, v troch sezónach dosiahol navyše 35-gólovú hranicu a bol súčasť tímu, ktorý postúpil v ročníku 2000/01 do semifinále play off.

Počas svojho pôsobenia v klube získal aj Trofej Lady Byngovej pre najslušnejšieho hráča sezóny 1999/00. Demitra zahynul pri leteckom nešťastí v septembri 2011.

Na prijatie do klubovej siene slávy Blues musí mať hráč ukončenú kariéru v NHL. Podmienkou je tiež aspoň 200 zápasov alebo tri sezóny či zisk Stanleyho pohára alebo inej veľkej trofeje s Blues.

Šimon Nemec Čítajte viac Jubilejný bod Šimona Nemca v sezóne. Jeho New Jersey sa vyrovnalo najlepšiemu tímu NHL

Klubová sieň slávy bola založená vlani a uviedli do nej 14 osobností spomedzi hráčov, trénerov, funkcionárov a hlásateľov.

Na slávnostnej večeri sa zúčastnila aj Demitrova manželka Maja s deťmi Tobiasom a Zarou. Pred nadchádzajúcim zápasom s Capitals vhodí spolu s Tkachuk a Liutom slávnostné buly. Informácie priniesla oficiálna webstránka klubu.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #St. Louis Blues #Pavol Demitra