Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudašou v Nemecku aj do tretice. Hudáček vychytal favorita v nájazdoch, senzačný obrat Frankfurtu

Kým na Slovensku, okrajovo aj kvôli kauze Július Hudáček, tento týždeň po sebe chrlili oheň a síru prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan a exšéf Dukly Trenčín Miloš Radosa, slovenský brankár absolvoval úspešne už svoj tretí zápas v nemeckej DEL.

19.01.2024 22:03 , aktualizované: 22:50
Július Hudáček Foto:
Július Hudáček v akcii v stretnutí proti Straubingu.
debata (12)

Po triumfoch nad Ingolstadtom a Norimbergom sa tentokrát podarilo Frankfurtu Löwen zvíťaziť nad favorizovaným tretím mužstvom tabuľky Straublingom 3:2 po samostatných nájazdoch.

V nich chytil Hudáček všetky tri pokusy hráčov súpera a po druhýkrát mohol na frankfurtskom štadióne predviesť 6500 divákom na tribúnach svoju známu Hudašou. Jediný nájazd premenil Maxim Matushkin.

Okrem nájazdov sa odchovanec Spišskej Novej Vsi nenudil ani v riadnej hracej dobe a predĺžení. Hráči Straublingu ho zasypali 29 strelami, predviedol 27 zákrokov a jeho úspešnosť dosiahla slušných 93,55%.

hudáček Čítajte viac Nazývame sa bratmi, pre KHL si však Česi a Slováci nadávajú. Hudáček? Zastal som si ho, ale teraz s ním nesúhlasím

Domácemu Frankfurtu sa pritom podaril nevídaný obrat. Po necelej polhodine hry prehrávali domáci po góloch Michaela Clarka a Joshuu Kamenskeho 0:2. A ešte 140 sekúnd pred koncom všetko nasvedčovalo tomu, že Hudáček okúsi v Nemecku po prvýkrát trpkosť prehry.

No v čase 57:40 znížil na 1:2 Cody Kunyk a 16 sekúnd pred koncom, už bez Hudáčka v bránke a so šiestimi korčuliarmi na ľade, vyrovnal Carter Rowney. V následných nájazdoch už Slovák zatiahol roletu.

Tridsaťpäťročný slovenský brankár má po troch vystúpeniach v DEL priemer 1,64 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 94,32 percenta.

Frankfurt si do tabuľky pripísal dva body a vďaka víťazstvu poskočil už na 10. miesto znamenajúce účasť v play off. Pred jedenástym Norimbergom má aktuálne náskok jeden bod.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
Standings provided by Sofascore
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #DEL #Frankfurt Löwen