Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden z najväčších hokejových talentov čelí vyhrážkam smrťou: Fanúšikovia vedia byť krutí

Vynútenou výmenou do Anaheimu Ducks vzbudil v NHL veľkú pozornosť a narobil si množstvo nepriateľov. Až sa raz predstaví na ľade Philadelphie Flyers, odkiaľ odišiel, od fanúšikov do isto pocíti.

16.01.2024 22:45
Cutter Gauthier Foto:
Cutter Gauthier s víťaznou trofejou po nedávnom zisku titulu majstrov sveta do 20 rokov.
debata (3)

A ich hnev pociťuje Cutter Gauthier, hviezda nedávno skončených majstrovstiev sveta do 20 rokov už teraz. Na sociálnych sieťach dostáva tisícky urážlivých správ a vyhrážok smrťou.

V novodobej ére nebýva bežné, aby 19-ročný mladík urobil taký zásadný krok. Aby sa niekoľko mesiacov vyhýbal najvyšším predstaviteľom organizácie v ktorej pôsobí, rušil ich žiadosti o stretnutia a nakoniec si vynútil odchod.

Americkému útočníkovi sa podarilo dostať z Philadelphie, ale konkrétne dôvody svojho rozhodnutia verejnosti neprezradil. „Pýta sa ma každý, ale zatiaľ môžem povedať, že to zostane iba medzi mnou, mojou rodinou a agentom,“ uviedol Gauthier pre zámorské médiá.

Miroslav Šatan Čítajte viac Šatan si nebral servítku pred ústa a pár vetami zrušil Radosu: Prekročil hranice slušnosti, zatiahol do svojich problémov môj osobný život i rodinu

Vedenie Flyers ignoroval aj počas juniorských majstrovstiev sveta v Göteborgu, kam za ním prezident klubu Keith Jones a generálny manažér Daniel Briere leteli vyše 6-tisíc kilometrov.

Gauthier sklamal mnoho ľudí, pošliapal od draftu budované vzťahy. Philadelphia si ho vybrala v drafte 2022 v prvom kole z 5. miesta. „Pokiaľ tu nechce byť, nepotrebujeme ho. Ani sa o tom nechcem rozprávať,“ vyhlásil tréner Philadelphie John Tortorella.

Jeho nespokojnosť a frustráciu priaznivcov Flyers je možné pochopiť, stratiť netradičným spôsobom jeden z najväčších talentov nie je príjemné. Tisíce z nich sa však na sociálnych sieťach uchýlili k nevhodnému správaniu.

„Nie je správne, aby si v 19 rokoch musel prečítať tisícky nenávistných správ a vyhrážok smrťou. Chodia mi stále, neprestáva to,“ posťažoval sa Američan v rozhovore s médiami.

Zdôraznil, že odchodom do Anaheimu nechcel nikomu ublížiť. Bez ohľadu na názory ostatných urobil rozhodnutie, ktoré je z hľadiska vlastnej hokejovej budúcnosti považoval za najlepšie.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Parádny zásah. Slafkovský ukončil gólové suchoty a zavelil k obratu Canadiens

„Je jasné, že s tým niekto nesúhlasí. Nemôžem sa zapáčiť všetkým. Ale na mojom Instagrame sa v posledných dňoch dejú šialené veci, ktoré by som neprial ani najväčšiemu nepriateľovi. Niektorí fanúšikovia vedia byť naozaj krutí.“

Jeden z najväčších talentov svetového hokeja priznal, že bojuje aj so zvýšeným záujmom zámorských médií, ktoré jeho kauzu podrobne sledujú.

„Moja tvár je všade. Nech sa pozriem kamkoľvek, píše sa o mne. Je ťažké to nevnímať a udržať si odstup, ale nejak sa s tým skrátka musím popasovať,“ povedal najlepší útočník posledných MS do 20 rokov.

Július Hudáček Čítajte viac Humbug okolo Hudáčka nechápem, tvrdí český brankár. A Rusi? Bez nich by sme nemali čím kúriť

Podľa Craiga Buttona, analytika televíznej stanice TSN, majú veľký podiel na chaose okolo mladého hokejistu aj zástupcovia Philadelphie a ich verejné vyhlásenia.

„Dokázali ho vymeniť, ďalej predsa nemusia nič riešiť. V priebehu posledných mesiacov sa zdržali komentárov, až kým bolo jasné, začali ho očierňovať a špiniť jeho meno,“ uviedol bývalý generálny manažér Calgary Flames.

Kritiku namieril aj na médiá, ktoré sa v uplynulých dňoch snažili hľadať príčiny obojstranného napätia. Podľa niektorých stojí za všetkým zlý vzťah s trénerom Tortorellom. Ďalší prišli s informáciami, že mladíka mal k odchodu už v minulej sezóne ponúkať spoluhráč Kevin Hayes, ktorý od leta pôsobí v St. Louis.

„Kevin s tým nemá nič spoločné. A s Tortsom som žiadny problém nemal, na spoluprácu s ním som sa tešil. Nikdy by som si nedovolil trénerovi oponovať, napísalo sa o mňa veľa nezmyslov,“ bránil sa Gauthier.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Politika sa mieša so športom odpradávna. Ako majitelia klubov máme byť apolitickí, mieni Rapáč. Čo vraví na Hudáčka a koniec Radosu?

S Anaheimom, ktorý sa neho obetoval ako súčasť výmeny obrancu Jamieho Drysdalea a druhé kolo draftu 2025, zatiaľ nováčikovskú zmluvu nepodpísal. V budúcnosti by mal patriť k oporám klubu, teraz na sebe pracuje v tíme Boston College v univerzitnej NCA­A.

Gauthier verí, že nepríjemné dianie okolo jeho osoby skôr či neskôr utíchne. Ale zároveň si uvedomuje, že aj v budúcnosti bude mať na sebe terč. Napríklad vtedy, keď nastúpi v drese Anaheimu na ľade Philadelphie.

"Na ten zápas sa teším už teraz, mám ho v hlave zakrúžkovaný. Nemôžem sa dočkať, až všetkým vo Philadelphii ukážem, čo vo mne je.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Anaheim Ducks #Philadelphia Flyers #Cutter Gauthier