Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL je bez zmluvy už vyše pol roka. Návrat spoza mora? Brankára Haláka lanári klub z Európy

Od 1. júla je najlepší slovenský brankár v histórii NHL Jaroslav Halák bez zmluvy. Teraz sa objavil nový záujemca o služby 38-ročného veterána.

11.01.2024 17:55
01. Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák si naposledy v NHL obliekal dres New Yorku Rangers.
debata (3)

Ešte v novembri to pritom vyzeralo nájdene, že si Halák predĺžil kariéru v NHL a dosiahne na vytúženú métu 300 víťazných zápasov (má ich na konte 295). Absolvoval skúšku v Caroline Hurricanes, s klubom sa však napokon rozhodol nepodpísať kontrakt.

Najnovšie sa podľa informácii Blicku o Haláka zaujíma tím z najvyššej súťaže NLA Rapperswil-Jona Lakers. V prípade dohody by to pre Slováka znamenalo sťahovanie sa zo zámoria po vyše dvoch desaťročiach.

Július Hudáček Čítajte viac Čo čaká Hudáčka v Nemecku? Nazývajú ho fašistom a kolaborantom. Vždy ste u polovice Slovákov za hlupáka, tvrdí Radivojevič. Vyjadril sa aj Fico

Podľa Blicku už švajčiarsky klub kontaktoval Haláka, nakoľko sa intenzívne zaujíma o posilnenie mužstva práve na brankárskom poste.

Ak sa diskusie oboch strán skončia podpisom kontraktu, slovenský brankár bude desiatym a posledným cudzincom v kádri Rapperswilu. Klub mal v tejto sezónu smolu na zahraničné posily. Sezónu totiž museli pre zranenia ukončiť Brett Connolly a Victor Rask, s problémami bojuje aj Čech Roman Červenka.

Július Hudáček Čítajte viac Pellegrini spustil kampaň. Zastal sa Hudáčka, hejterov označil za pokrytcov. Čo odkázal brankárovi?

Halák by mal v tíme vytvoriť konkurenciu pre domáceho gólmana Melvina Nyffelera, ktorý odchytal 28 z 35 stretnutí tejto sezóny najvyššej súťaže.

Rapperswilu patrí v tabuľke NLA dvanáste miesto, tretie od konca. Každým kolom sa mu vzďaľuje účasť v play off, keďže na desiate už stráca osem bodov. Pre Lakers je tak aktuálne jedinou prioritou vyhnutie sa baráži o udržanie v najvyššej súťaži, ktorú absolvujú posledný a predposledný tím po základnej časti.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #Jaroslav Halák #NLA #Rapperswill