Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To je prístup, chvália Slafkovského. Po tréningu ako jediný z tímu pokračoval, Montreal najal špecialistu

Juraj Slafkovský posledné dva mesiace patrí medzi najlepších hráčov Montrealu Canadiens. Zámorskí novinári jeho výkony chvália a hovoria o zlepšení po každom odohratom zápase.

09.01.2024 16:53
813035776 Foto:
Juraj Slafkovský počas októbrového zápasu s Torontom.
debata

Stále iba 19-ročná slovenská nádej si snáď už nastálo vybojovala miesto v elitnom útoku, ustálil sa aj jej čas strávený na ľade.

Rodák z Košíc si navyše akoby uvedomil, že so svojou telesnou konštitúciou môže hrať oveľa kontaktnejšie a začal svoje telo využívať ako efektívnu zbraň.

Najčastejšou výčitkou na jeho adresu tak zostáva malá produktivita. Od draftovej jednotky 2022 asi každý očakával viac gólov a asistencií.

svkotaylor Čítajte viac Fanúšikovia už videli nový hviezdny pár. Zo spojenia Slafkovský a Taylor Swift napokon nič nebude

Odborníci sa však zhodujú, že mladý útočník kráča po správnej ceste a väčšia produktivita je iba otázkou času.

Zdá sa, že Slafkovský dobre vie, na čom treba zapracovať. Ukázal to na pondelkovom tréningu. Keď sa jeho spoluhráči odobrali do šatní, Slovák zostal na ľade, aby absolvoval ďalšiu lekciu.

Jeho školiteľom bol uznávaný expert Glen Tucker, v zámorí známy ako „Dr. Shot“ (vo voľnom preklade „Doktor strela“).

Montreal od špecialistu na trénovanie streľby Tuckera chce, aby Slafkovskému so zvyškom Habs pomohol v ofenzívnej zručnosti.

Tucker počas svojej kariéry už pomáhal menám ako David Pastrňák, Patrice Bergeon, Jarome Iginla a ďalším kanonierom profiligy.

Fanúšikovia vyzdvihli Slovákovu snahu o zlepšenie, pre ktoré neváha využiť ani čas určený pre osobné voľno. Video Slafkovského s Tuckerom na ľade zverejnil novinár Eric Engels z televízie Sportsnet.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #streľba #tréning #Montreal Canadiens #prístup #Juraj Slafkovský