Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trochu pikantného tuniaka? Tatar sa zaskvel nádherným gólom, Slafkovský perlil za mikrofónom

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar pomohol svojmu tímu Seattle Kraken k výhre 4:1 nad Ottawou gólom po nádhernej kľučke. "Trochu pikantného tuniaka!" komentovala fanúšikovská stránka Krakenov na Twitteri gól slovenského veterána.

05.01.2024 06:59 , aktualizované: 07:21
830732577 Foto:
Tomáš Tatar v drese Seattlu.
debata (9)

Tuniak je Tatarova prezývka v zámorí. Tatar sa presadil v 36. minúte zápasu, keď po prihrávke Jordana Eberleho zvýšil na 2:0. Dostal sa do úniku a brankára Joonasa Korpisala prekonal efektným forhendovým blafákom.

Slovenský hokejista strelil svoj štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne. Pre Seattle to bol už šiesty triumf po sebe.

VIDEO: Gól Tomáša Tatara v zápase proti Ottawe

Okrem Tatara boli v akcii aj ďalší Slováci. Montreal Canadiens s Jurajom Slafkovským prehrali s Buffalom 1:6.

Mladý slovenský talent zaujal rozhovorom pred zápasom, v ktorom bezprostredne reagoval na otázku moderátora, ktorý sa ho pýtal na to, aké je to brániť najlepších hráčov súperiacich tímov.

„Je to nesmierne náročné. NHL je ťažká súťaž. Ja sa snažím drieť ako kôň. Zatiaľ to funguje,“ smial sa Slafkovský.

Fanúšikov na sociálnych sieťach jeho reakcia pobavila. „Aspoň je úprimný. Tohto chlapca jednoducho musíte milovať,“ komentovali výrok mladého Slováka na Twitteri.

VIDEO: Rozhovor s Jurajom Slafkovským pred zápasom s Buffalom

Juraj Slafkovský odohral za Montreal takmer 20 minút, jeho doma nestačil na Buffalo 1:6. V drese „šablí“ sa blysol Jeff Skinner, zaznamenal gól a tri asistencie.

Martin Pospíšil a Adam Ružička v drese Calgary nebodovali, Flames však zvíťazili na ľade Nashville 6:3 a zaznamenali tretí triumf po sebe.

Obranca Erik Černák chýbal v zostave Tampy pre zranenie v hornej časti tela, Lightning triumfovali 4:1 nad ľade Minnesoty.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Čítajte viac Svetový pohár bez Rusov aj Čechov? Premárnená príležitosť. Valábik s Draisaitlom sa v otázke československého tímu nezhodli

Darren Raddysh strelil prvé dva góly v sezóne, pričom ten druhý bol zároveň víťazný. Wild zaknihovali štvrtú prehru po sebe.

Gólovú prestrelku videli diváci v Bostone, Bruins podľahli Pittsburgu 5:6. O víťazstve „tučniakov“ rozhodol v presilovej hre Sidney Crosby, okrem gólu si pripísal aj dve asistencie. Tri asistencie zaznamenal Kris Letang a dve Erik Karlsson.

Colorado prehrávalo na ľade Dallasu 1:3 aj 2:4, ale nakoniec sa tešilo z víťazstva 5:4 po predĺžení.

Rozhodol o tom trojbodový Nathan MacKinnon. Avalanche uspeli vo štvrtom zápas po sebe a bodovú sériu si natiahli už na sedem duelov.

NHL – základná časť
Philadelphia – Columbus 2:3 pp a sn, NY Rangers – Chicago 4:1, Montreal – Buffalo 1:6, Boston – Pittsburgh 5:6, St. Louis – Vancouver 2:1, Nashville – Calgary 3:6, Minnesota – Tampa Bay 1:4, Dallas – Colorado 4:5 pp, Arizona – NY Islanders 1:5, Vegas – Florida 1:4, Seattle – Ottawa 4:1, San Jose – Winnipeg 1:2, LA Kings – Detroit 3:4 pp a sn.

Načítavajú sa športové výsledky...
Juraj Slafkovský na promo akcii v Bratislave Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský sa do Bratislavy prišiel...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský