Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský je motor elitného útoku Canadiens: Vďaka nemu to funguje, znie zo zámoria

Ďaleko od dokonalosti, ale jednoznačný pokrok. Týmto slovami opísal dianie v Montreale Canadiens prestížny The Athletic. A dôraz zmeny k lepšiemu prisudzuje najmä slovenskému útočníkovi Jurajovi Slafkovskému.

03.01.2024 09:05
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v nočnom zápase NHL na ľade Dallasu Stars.
debata

Montreal ukončil víťazstvom v Dallase (4:3) dlhú, sedemzápasovú sériu duelov na klziskách súperov. Počas nej zaznamenal Slafkovský šesť bodov (2+4). NO táto produktivita nie je ani to najdôležitejšie, čo vyzdvihujú zámorskí novinári.

„Výkony Canadiens sa posúvajú vpred. A zatiaľ čo Nick Suzuki jednoznačne riadi hru, je to práve nástup Slafkovského, ako životaschopného tretieho člena elitnej formácie, vďaka ktorému to funguje,“ napísal The Athletic.

česko slovensko Čítajte viac V Česku je obrovská radosť, lebo Slováci vypadli a my ideme ďalej! Známy komentátor rozhneval fanúšikov spod Tatier

Pripomína, že tréner Montrealu Martin St. Louis sa dlho zdráhal umiestniť slovenského útočníka do prvého útoku, kým necítil, že je Slafkovský skutočne pripravený. Fanúšikovia aj experti sa ešte v minulej sezóne čudovali, prečo nepriradí St. Louis draftovú jednotku z roku 2022 k Suzukimu.

„Ale teraz sa zdá, že jeho načasovanie bolo perfektné, pretože všetko do seba zapadlo. Slafkovského backchecking, prehľad a úspešnosť v súbojoch so to, čo robí rozdiel. A toto od 19-ročného hráča nečakáte,“ uviedol magazín.

Počas sedemzápasového tripu zaznamenal Suzuki deväť bodov, Cole Caufield a Slafkovský po šesť. Okrem samotnej produktivity dosiahlo ofenzívne trio zaujímavé čísla aj v rozšírených štatistikách.

Martin Fehervary Čítajte viac Excelentný Slafkovský, parádne sólo Fehérváryho. Slováci patrili k hviezdam zápasov

Podľa Natural Stat Trick dosiahol prvý útok vyše 70-percent v očakávanom percente gólov pri hre piatich proti piatimi. Žiadny iný hráč Canadiens pritom v tejto štatistike neprekročil 40 percent.

Po zápase v Dallase dostal Slafkovský otázku, či to bol jeho najlepší zápas v sezóne. „Áno, jeden z tých lepších,“ povedal novinárom. „Vždy, keď mám dobré zápasy, povieme si to. Bol to jeden z lepších zápasov, ale ja sa na to tak nepozerám. Je to len súčasť cesty a ja sa stále zlepšujem,“ skonštatoval útočník.

Slafkovský v minulej sezóne neodohral veľa dobrých zápasov. Alebo ani na začiatku aktuálneho ročníka, povedzme pred dvoma mesiacmi. Ale aj podľa jeho odpovede sa zdá, že v Montreale všetko napreduje želaným smerom. Uvidíme, ako sa bude Canadiens dariť v najbližších domácich zápasoch.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Nick Suzuki #Cole Caufield