Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Česku je obrovská radosť, lebo Slováci vypadli a my ideme ďalej! Známy komentátor rozhneval fanúšikov spod Tatier

Milan Antoš patril svojho času medzi extraligové stálice. Dôrazný útočník hral za Plzeň či Jihlavu, najlepšie roky strávil v Slavii Praha.

03.01.2024 06:50
česko slovensko Foto:
Radosť vs. smútok. Českí hokejisti sa po štvrťfinále MSJ tešili, Slováci smútili.
debata (139)

Po skončení aktívnej kariéry sa podobne ako niektorí jeho kolegovia presunul do pozície hokejového experta.

Posledné roky pôsobí v českej televízii ČT Sport a za mikrofónom je rovnaký, ako bol na ľade – dôrazný, nekompromisný, čo na srdci, to na jazyku.

Antoš nechýba ani v Göteborgu, kde sa aktuálne konajú juniorské majstrovstvá sveta. Po boku legendárneho Roberta Zárubu spolukomentuje zápasy českého výberu, ktorý v utorok večer prežil veľkú radosť.

smútok hokej slováci Čítajte viac Keď slzy robia z chlapcov mladých mužov. Mali sme na medailu, znie zo slovenskej kabíny

Česi senzačne postúpili do semifinále, keď vyradili favorizovanú Kanadu 3:2. Naopak, smútok zavládol na slovenskej striedačke. Výber Ivana Feneša nemal toľko šťastia, v predĺžení prehral s Fínskom 3:4 a s turnajom sa rozlúčil.

Antoš si v záplave postupovej radosti neodpustil štipľavú poznámku na adresu bývalých federálnych „bratov“, ktorá rozhnevala fanúšikov spod Tatier.

„V českých krajinách je obrovská radosť, pretože Slováci vypadli a my ideme ďalej!“ vyhlásil hokejový expert v priamom prenose.

Na jeho slová reagovali na sociálnych sieťach viacerí fanúšikovia a to nielen zo Slovenska.

„Nielen hráči, ale aj Antoš bol šťastný. Ako málo mu na to stačí – Slováci vypadli, Česi idú ďalej. Aj tak povedal len to, čo si myslí väčšina Čechov…,“ napísal jeden zo slovenských fanúšikov.

„Absolútna neprofesionalita, zbytočné vyhlásenie z jeho strany,“ pridal sa ďalší priaznivec spod Tatier.

Kanada - Česko Čítajte viac Slováci si balia kufre a Česi idú do boja o medaily. Kanadu šokovali gólom 11 sekúnd pred koncom!

„Neviem, prečo to povedal, vždy hovorí o Slovákoch pekne. Aj vaši komentátori často hovoria o Česku, keď my vypadneme a vy nie. Ja osobne som Slovákom vždy fandila,“ napísala jedna z českých fanúšičiek.

Antošove slová slovenských priaznivcov nepotešili, ale dá sa očakávať, že viacerí z nich budú v bojoch o medaily i tak fandiť mladým Čechom.

Tí sa v semifinále stretnú vo štvrtok 4. januára s domácim Švédskom (15.00), v druhom súboji o účasť vo finále si zmerajú sily Fíni a Američania (19.30).

Slováci, ktorí dnes odleteli domov, obsadili konečné 6. miesto.

Komentátor ČT Sport Milan Antoš v akcii. Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
antoš čt šport Komentátor ČT Sport Milan Antoš v akcii.

Antoš reaguje

Držiteľ extraligového titulu so Slaviou z roku 2003 dnes vysvetlil svoje slová.

"Nebolo to tak, že by som to Slovákom neprial. Nemyslel som to vôbec provokačne, nemám na to dôvod. Veľa vecí je pochopených inak, než ako ich človek myslí. Je to živé vysielanie,“ reagoval pre portál Sport.cz a ďalej vysvetľoval:

"Slováci do turnaja vstúpili výborne, porazili nás, mali skvelý tím a veľké ambície. Ale nakoniec vypadli vo štvrťfinále, a my so slabším výberom ideme ďalej.

Slováci mali veľké oči, viac draftovaných hráčov. Takto silný tím už možno nepostavia. Ale rozhodol jeden zápas, ktorý my sme so šťastím zvládli, Slováci nie. To je realita."

Štvrťfinálový duel Slovensko - Fínsko Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Bitka o semifinále neprebiehala v rukavičkách.
139 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #hokej #Milan Antoš #ČT Sport