Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý hit na Slafkovského, len ťažko vstával z ľadu. Zápas nedohral, absolvoval vyšetrenia

V noci na piatok bol v NHL v akcii jediný Slovák. Útočník Juraj Slafkovský však nedohral zápas, v ktorom Montreal Canadiens prehral na ľade Caroliny Hurricanes 3:5.

29.12.2023 06:03 , aktualizované: 09:23
Juraj Slafkovský Foto:
Otrasený Juraj Slafkovský po tvrdom bodyčeku od Stefana Noesena z Caroliny.
debata (13)

Slovenský útočník odohral 20 minút predtým, ako ho v závere tretej tretiny poslal nekompromisným a tvrdým bodyčekom k ľadu Stefan Noesen.

Vlaňajšia draftová jednotka sa po nečakanom strete so súperom len ťažko vstávala z ľadu. Napokon Slafkovský odišiel na striedačku po vlastných, zamieril do šatne a v zápase sa už neobjavil. Pozrite si tvrdý hit na Slováka:

Stefan Noesen ukončil zápas Jurajovi Slafkovskému.

Podľa prvotných informácií absolvoval vyšetrenia, ktoré nepotvrdili otras mozgu. „Po zápase som s ním hovoril a povedal, že je všetko v poriadku,“ povedal jeho spoluhráč Josh Anderson, ktorý strelil jeden z gólov.

Slafkovský v zápase nebodoval, zaznamenal dva mínusové body a jeden blok. Montreal prišiel o päťzápasovú bodovú sériu.

Hviezdou stretnutia bol domáci útočník Andrej Svečnikov, ktorý gólom do prázdnej bránky na 5:3 skompletizoval svoj tretí hetrik v kariére NHL.

honzek hokej Čítajte viac Slováci idú aj cez bolesť a prekypujú sebavedomím. Zuby si brúsia nielen na Nórsko, ale aj na Kanadu

O zvyšné dva presné zásahy na strane víťazov sa postaral Jesper Fast, čím ukončil osemnásťzápasové gólové suchoty.

Sebastian Aho zaznamenal štyri asistencie a dosiahol štyri body v druhom stretnutí za sebou – v predošlom dueli na ľade Nashvillu (5:2) mal bilanciu 1+3. Víťazný návrat z farmy si odbil brankár domácich Antti Raanta, ktorého pred zápasom povolali z Chicaga Wolves v AHL.

„Nemal veľa práce, bolo však dobré mať ho späť a dať mu dobrý pocit z vývoja vecí,“ povedal tréner domácich Rod Brind'Amour podľa oficiálnej stránky NHL. Jeho tím má vo Východnej konferencii piatu najlepšiu bilanciu, Montreal je na 13. priečke.

Kľúčové momenty zo zápasu Carolina - Montreal.

Líder Západnej konferencie Vancouver prehral doma s Philadelphiou 1:4 a bodovo sa na neho dotiahli hráči Vegas. Hostia skórovali trikrát v prostrednom dejstve a ukončili bodovanú sériu súpera na čísle deväť.

Brankár víťazného tímu Samuel Ersson vykryl 18 z 19 striel, musel však striedať v úvode tretieho dejstva pre dehydratáciu. Nahradil ho Carter Hart, ktorý zneškodnil všetkých osem striel. Jediný gól domácich strelil Teddy Blueger, keď znížil na 1:3. Na druhej strane sa blysol dvoma bodmi (1+1) Joel Farabee.

Kľúčové momenty zo zápasu Vancouver - Philadelphia.

Golden Knights zdolali Los Angeles 3:2 a ukončili sériu štyroch prehier. Domáci brankár Logan Thompson prispel k triumfu 32 zákrokmi, ktoré znamenali 94,1-percentnú úspešnosť. Víťazný gól na 3:1 vsietil v 35. minúte William Karlsson, na druhej strane sa kapitán Anže Kopitar prezentoval gólom a asistenciou.

Kľúčové momenty zo zápasu Vegas - LA Kings.

Edmonton deklasoval San Jose na ich ľade 5:0, pričom štyri góly padli už v úvodnej dvadsaťminútovke. Brankár hostí Stuart Skinner predviedol 26 zákrokov a pripísal si druhý čistý štít v prebiehajúcej sezóne.

Po dva body zaznamenali Ryan McLeod, Evan Bouchard i Zach Hyman, ktorý vsietil 20. gól v tomto ročníku, keď zvýšil na 2:0 v jedenástej minúte. Asistoval mu kapitán „olejárov“ Connor McDavid, ďalší hviezdny hráč Leon Draisaitl uzavrel úvodné dejstvo gólom na 4:0. Dvojbodový bol aj Darnell Nurse s dvoma asistenciami.

Kľúčové momenty zo stretnutia San Jose - Edmonton.

NHL – sumáre:
Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Góly: 2. Svečnikov (Burns, Aho), 13. Fast (Aho, Burns), 22. Fast (Noesen, Drury), 54. Svečnikov (Pesce, Aho), 60. Svečnikov (Aho, Burns) – 14. Stephens (Pezzetta, Struble), 20. Matheson (Monahan, Primeau), 41. Anderson. Brankári: Raanta – Primeau, strely na bránku: 31:21

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 1:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Góly: 41. Blueger (Joshua, Hughes) – 36. Zamula (Foerster, Farabee), 37. Walker (Tippett, Konecny), 38. Farabee (Brink), 46. Hathaway (Poehling). Brankári: DeSmith – Ersson (43. Hart), strely na bránku: 27:25

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Góly: 8. Eichel (Barbašev, Stone), 23. Amadio (Dorofejev, McNabb), 35. Karlsson (Cotter, Pietrangelo) – 34. Kopitar (Kempe, Gavrikov), 59. Moore (Kopitar, Grundström). Brankári: Thompson – Talbot, strely na bránku: 32:34

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 0:5 (0:4, 0:1, 0:0)
Góly: 2. McLeod (Hyman, Bouchard), 11. Hyman (McDavid, Nurse), 15. Bouchard (Ekholm, Brown), 18. Draisaitl (Foegele, McLeod), 30. Nugent-Hopkins (Ceci, Nurse). Brankári: Chrona (21. Kähkönen) – Skinner, strely na bránku: 25:30

Slovák v akcii:
Juraj Slafkovský (Montreal) 20:04 0 0 0 –2 0 0

Týchto mladíkov na MS sledujte. Vrátane Slováka Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Prehliadka tých najväčších talentov. Aj o tom...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský