Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gretzkého rekord sa Ovečkinovi vzďaľuje. Rus má nakročené na mizernú sezónu

Ruský kanonier a druhý najlepších strelec NHL v histórii Alexander Ovečkin nedal gól už v trinástich zápasoch. Zvýraznil tak svoje rekordne dlhé čakanie na gól.

18.12.2023 17:01
Alexander Ovečkin Foto:
Gólový stroj menom Alexander Ovečkin sa v NHL zadrhol. V sieti neskončila ani jedna z jeho posledných 46 striel v 13 zápasoch.
debata

Aktuálne má kapitán Washingtonu Capitals na konte len päť strelených gólov v 28 zápasoch tejto sezóny. Ak bude v takomto, pre neho slimačom, tempe pokračovať ďalej, strelí v ročníku len 15 gólov.

Naposledy sa Ovečkin trafil 19. novembra do siete Columbusu Blue Jackets. V nasledujúcich 13 stretnutiach si pripísal päť asistencií a 46 striel. No červeného svetla za bránkou sa nedočkal.

Predchádzajúcu najdlhšiu sériu bez gólu zaznamenal ešte v sezóne 2016/17, keď jeho zásahy delilo desať stretnutí. Ovečkinov priemer strelených gólov klesol po dlhej dobe pod 0,61 gólu na zápas.

Martin Fehérváry Čítajte viac Našiel priestor a rutinérsky zavesil. Fehérváry prvou hviezdou, Nemcov smutný večer v Kalifornii

V posledných 18 sezónach NHL skóroval Rus iba jediný krát menej, ako 30-krát za jeden ročník. Stalo sa tak v ročníku 2020/21 a bolo to spôsobené najmä skráteným sezóny v dôsledku pandémie koronavírusu.

Jedno porovnanie s Gretzkym: Ten vo svojej 19. sezóne dal 23 gólov a Ovečkin bude mať čo robiť, aby sa dopracoval aspoň k tomuto číslu. Na gólový rekord legendárneho hráča s číslom 99 momentálne kapitán Washingtonu stráca 67 presných zásahov.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals