Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Montreale sú s progresom Slafkovského spokojní. Šéf Canadiens menoval vec, v ktorej sa musí Slovák zlepšiť

Generálny manažér Montrealu Canadiens Kent Hughes vyslovil niekoľko postrehov na adresu slovenského útočníka Juraja Slafkovského a jeho herného progresu v novej sezóne NHL.

13.12.2023 14:42
18. Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský.
debata

Generálny manažér Canadiens sa v tejto sezóne zameriava na herný rozvoj mladíkov na súpiske klubu. A najdôležitejším z nich je bezpochyby Slafkovský.

Hughes bol nedávno hosťom v podcaste The Eye Test, kde hovoril o pokračujúcom rozvoji hokejových talentov v organizácii. Priznal, že v Montreale sú viac než spokojní s vývojom Slafkovského hry, pričom pripustil, že ten nie je vždy lineárny.

„Od začiatku roka sme u neho vedeli zlepšenie oproti predchádzajúcej sezóne. Vieme, že to nie je priama línia,“ skonštatoval Hughes o vývoji košického odchovanca.

828228884 Čítajte viac Slafkovský sa dostáva fanúšikom pod kožu. Jeden z nich ho pred halou zaskočil ospravedlnením

„Pamätám si, ako som sedel v kancelárii Geoffa Molsona (majiteľ Canadines) a hovoril som, že sa mi páčilo, kam sa Slafko uberá. Myslím si, že v nasledujúci večer to bol asi jeho najhorší zápas roka,“ spomenul vtipnú historku Hughes.

Keď však generálny manažér podrobnejšie rozoberal aspekty Slafkovského hry, v ktorých sa zlepšil, poskytol viac podrobností. „Myslím si, že niet pochýb o tom, že tréneri vidia progres v jeho hre.“

A Hughes pridal aj konkrétne atribúty, v ktorých urobil Slovák progres. „Je silnejší v hre pri mantineli, v schopnosti udržať puk na hokejke. Minulý rok dostal úder a vyviedlo ho to z rovnováhy, stratil by puk,“ vysvetlil šéf klubu.

Juraj Slafkovsky Čítajte viac Rušný večer Slafkovského. V NHL po prvýkrát zhodil rukavice, potom rozhodol o triumfe Montrealu

Podľa neho sa Slovák postupne učí efektívne odoberať puky z hokejok súperov aj napriek tvrdej fyzickej hre. Nedávno Canadiens odmenili Slafkovského prístup tým, že ho posunuli do prvej formácie ku kapitánovi Nickovi Suzukim a Coleovi Caufieldovi. To si podľa Hughesa vyžiada opäť ďalšie úpravy v jeho činnostiach a bude výzvou pre Slafkovského, aby diverzifikoval svoju hru.

„Dá sa povedať, že ešte nemá úplnú sebadôveru pri hre okolo bránky. Najmä so Suzukim a Caufieldom sa snaží neustále posúvať puk. Všetko je súčasťou toho, že veci zisťuje krok za krokom“ skonštatoval Hughes.

Na záver dodal, že sa v Monterale snažia dbať na to, aby nevynechali ani jednu z 20 veci na zozname Slafkovského úloh a činností, v ktorých sa potrebuje zlepšiť.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Kent Hughes #Geoff Molson