Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozivé scény v NHL, aréna stíchla. Tvrdý útok na hviezdu, kapitán Detroitu zostal v bezvedomí

V aréne Detroitu Red Wings sa akoby zastavil čas. Kapitán červených krídel Dylan Larkin ležal asi minútu na ľade po tom, čo ho úderom do hlavy a krku knokautoval Mathieu Joseph z Ottawy.

10.12.2023 12:04
Dylan Larkin Foto:
Kapitán Detroitu Red Wings Dylan Larkin ležal asi minút nehybne na ľadovej ploche.
debata (3)

Larkin napokon nemusel využiť pripravené nosidlá, dokázal sa postaviť na nohy a zhrbený za asistencie spoluhráčov opustiť ľad. Uprostred zápasu, v ktorom Detroit napokon prehral s Ottawou 1:5, vydal klub vyhlásenie, že Larkinov stav je vyhodnocovaný lekárskym personálom.

„Bolo to náročné,“ uviedol po zápase tréner Derek Lalonde. „Prešlo to do desivého momentu a potom, keď nabral vedomie a nemusel ísť na nosidlá, to bola pre všetkých veľká vzpruha.“

Juraj Slafkovsky Čítajte viac Rušný večer Slafkovského. V NHL po prvýkrát zhodil rukavice, potom rozhodol o triumfe Montrealu

Celý hrôzostrašný incident sa udial pred bránkou Ottawy na konci prvej tretiny. Larkin najskôr inkasoval zásah od Josepha a následne ho z druhej strany atakoval aj ďalší hráč Ottawy Parker Kelly. Pozrite si nepríjemný moment:

Josephovi a Kellymu boli udelené dvojminútové tresty za hrubosť no dá sa predpokladať, že kvôli obzvlášť nebezpečnej hre môže dôjsť aj k ďalšiemu disciplinárnemu konaniu.

„Samozrejme, bolo náročné to sledovať,“ citoval ESPN po zápase slová centra Detroitu Christiana Fischera, ktorý sa s Josephom dostal do viacerých potýčok. „Nikdy nechcete vidieť hráča hlavou dole, najmä ak je to vodca vášho tímu. Je ťažké zbaviť toho pohľadu.“

Nebolo to po prvýkrát, čo sa medzi Larkinom a Josephom odohral vážny incident. V októbri 2021, keď hral Joseph za Tampu Bay, atakoval Larkina, ktorý mu to úderom oplatil. Kapitán Detroitu za to dostal dištanc na jeden zápas.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Detroit Red Wings #Ottawa Senators #Dylan Larkin #Mathieu Joseph