Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesť zápasov, 18 bodov. Hviezdny McDavid valcuje a Edmonton s ním

Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili v noci na sobotu v súboji NHL nad Minnesotou Wild 4:3. Olejári zaznamenali už šiestu výhru za sebou a ich kapitán Connor McDavid sa na nej podieľal gólom a asistenciou.

09.12.2023 06:38
Connor McDavid Foto:
Connor McDavid doviedol Edmonton k šiestemu víťazstvu za sebou.
debata

McDavid je v posledných týždňoch, rovnako ako jeho klub, v NHL nezastaviteľný. V spomínaných posledných šiestich víťazných zápasoch zaznamenal 18 bodov (3+15).

Kľúčové momenty súboja Edmonton - Minnesota.

Víťazný zásah proti Minnesote si druhým gólom v stretnutí pripísal na začiatku tretej tretiny Evan Bouchard a spolu s asistenciou bodoval už v desiatom zápase za sebou.

Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal štyri asistencie, Leon Draisaitl a McDavid mali gól a asistenciu. Brankár Oilers Stuart Skinner predviedol 17 zákrokov.

slovan Čítajte viac V Slovane to vrie: Nášmu hráčovi niekto frnkne do nošteka a prestane hrať. Nezaslúži si tento dres

Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal štyri asistencie a Draisaitl a Connor McDavid mali každý gól a asistenciu pre Oilers (11–12–1), ktorí otvorili domácu stánok na šesť zápasov. Stuart Skinner predviedol 17 zákrokov.

Hokejisti Edmontonu predviedli neuveriteľný vstup do stretnutia, keď súpera v prvej tretie prestrieľali súpera pomerom 18:4. Napriek tomu Oilers v stretnutí dvakrát prehrávali 1:2 a 2:3, ale nepriaznivý vývoj dokázali otočiť.

slovan Čítajte viac V Slovane to vrie: Nášmu hráčovi niekto frnkne do nošteka a prestane hrať. Nezaslúži si tento dres

Hráči Columbusu zdolali St. Louis 5:2 a pretrhli sériu troch prehier. Columbus sa radoval aj napriek tomu, že hostia ho výrazne prestrieľali (22:43). Blue Jackets potiahol útočník Jegor Činakov, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu, za Blues skóroval dvakrát Robert Thomas.

Pod domáci triumf sa veľkou mierou podpísal mladý brankár Jet Greaves, ktorý kryl 41 striel súpera, z toho až 23 v tretej tretine, a pripísal si prvé víťazstvo v druhom štarte v NHL.

„Vyšli sme na ľad so sebavedomím. Dôverovali sme nášmu systému a hrali tvrdo. Nesnažili sme sa stiahnuť a brániť náskok, ale chceli sme streliť ďalšie góly, aby sme odskočili na 2:1 či 3:1,“ povedal útočník Blue Jackets Adam Fantilli.

Kľúčové momenty stretnutia Columbus - St. Louis.

Florida na vlastnom ľade vyhrala nad Pittsburghom 3:1 a pripísala si druhý triumf za sebou. Penguins natiahli sériu prehier na štyri stretnutia.

Dvoma asistenciami sa na víťazstve „panterov“ podieľal fínsky útočník Anton Lundell, ktorý mal prsty vo vyrovnávajúcom góle Olivera Ekmana-Larssona, ako aj vo víťaznom presnom zásahu svojho krajana Eetu Luostarinena. Panthers zároveň podržal 26 zákrokmi brankár Sergej Bobrovskij, práve 35-ročného Rusa označil kouč Floridy Paul Maurice za kľúč k úspechu: „Bol ten hlavný rozdiel.“

Kľúčové momenty zo stretnutia Florida - Pittsburgh.

NHL – sumáre:
Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 38. Ekman-Larsson (Lundell, Verhaeghe), 47. Luostarinen (Rodrigues, Lundell), 60. Barkov (Reinhart) – 29. Smith (Malkin, Puustinen). Brankári: Bobrovskij – Jarry, strely na bránku: 33:27

Columbus Blue Jackets – St. Louis Blues 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Góly: 2. Marčenko (Voronkov, Činakov), 18. Fantilli (Johnson, Bemström), 47. Činakov (Marčenko, Voronkov), 53. Činakov, 60. Texier (Danforth) – 15. Thomas (Bučnevič), 58. Thomas (Schenn, Krug). Brankári: Greaves – Hofer, strely na bránku: 22:43

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Góly: 16. Bouchard (Nugent-Hopkins, Hyman), 22. McDavid (Nugent-Hopkins, Bouchard), 39. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 42. Bouchard (Draisaitl, Nugent-Hopkins) – 21. Boldy (Faber, Johansson), 21. Eriksson Ek (Boldy, Johansson), 32. Dewar (Hartman, Faber). Brankári: Skinner – Fleury, strely na bránku: 40:20

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Edmonton Oilers #Connor McDavid #Ryan Nugent-Hopkins