Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S ťažkou ranou pre útočníka Habs prišla veľká zmena pre Slafkovského. Obstál, znie zo zámoria

Keď sa dvadsaťdvaročný útočník Alex Newhook zranil v domácom zápase s Floridou, bolo jasné, že útočnú formáciu Montrealu Canadiens čakajú veľké zmeny.

03.12.2023 13:22
USA hokej NHL Canadiens Kings Foto:
Juraj Slafkovský, ktorého bráni Mikey Anderson z Los Angeles Kings.
debata

Kanadský hokejista si vyvrtol členok, keď narazil do bránkovej konštrukcie. Montrealu bude chýbať desať až dvanásť týždňov. V 23 zápasoch prebiehajúcej sezóny stihol nazbierať 13 bodov (7+6).

Bolo jasné, že tréner Martin St. Louis bude musieť zareagovať na jeho absenciu. Montreal povolal do prvého tímu Mitchella Stephensa z farmy a kouč premiešal zostavu. Zmeny sa dotkli aj Juraja Slafkovského.

Pre Slováka to znamená koniec v prvej ofenzívnej formácii. V noci proti Detroitu nastúpil v treťom útoku po boku Jakea Evansa a Tannera Pearsona.

Podľa Patricka Frioleta z RDS to pre Slováka bude prospešné. "Trénerovi Habs sa páči predvídateľná hra u Evansa a Pearsona.

Podľa St. Louisa to môže pomôcť k väčšej pohode Slováka. Verí, Že Slafkovský dokáže prevziať kontrolu v ofenzíve a byť hrozbou."

826287190 Čítajte viac Z výhry sa tešil iba jediný Slovák, Ružička si pripísal bod. Černák zažil nočnú moru v Dallase

Slafkovský hral proti Red Wings v treťom útoku a na ľade strávil necelých 14 minút. Montreal podľahol doma Detroitu 4:5 po predĺžení a Slovák nebodoval, resp. si pripísal dva bodyčeky a mínusový bod.

Podľa zámorskej novinárky Pryanta Emrithovej však zápas v treťom útoku odohral dobre. "Myslela som, že Newhookovo zranenie naruší progres, ktorý Slafkovský dosahoval pri Coleom Caufieldovi.

Ale Slovák pokračoval v slušných výkonoch bez ohľadu na to, s kým hral v útoku."

Vzrušujúci duel Vlhová - Shiffrinová v Killingtone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová vstúpila do slalomu ako šiesta v...
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský