Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z výhry sa tešil iba jediný Slovák, Ružička si pripísal bod. Černák zažil nočnú moru v Dallase

Slovenský hokejista Adam Ružička si pripísal asistenciu, no Calgary prehralo v NHL v noci na nedeľu doma s Vancouverom 3:4. Druhý zo slovenských útočníkov v drese Flames Martin Pospíšil sa do kanadského bodovania nezapísal.

03.12.2023 07:11 , aktualizované: 08:29
826287190 Foto:
Thatcher Demko vykrýva dorážku Martina Pospíšila.
debata (7)

Ružička asistoval pri presnom zásahu Mikaela Backlunda, ktorý v presilovke v 13. minúte znížil na 1:2. Slovenský center zaznamenal štvrtú asistenciu a siedmy bod v sezóne.

Na ľade bol len 8 minút a 58 sekúnd, ale tréner Ryan Huska ho v záverečnej tretine nasadzoval aj po redukcii na tri formácie.

Naopak značnú časť poslednej tretiny len presedel na lavičke Pospíšil, ktorý sa po výbornom štarte do NHL “zasekol” a nebodoval už v siedmom zápase za sebou.

Proti Canucks odohral 8 minút a 37 sekúnd. Vydarený debut proti donedávna bývalým spoluhráčom zažil v drese Vancouveru obranca Nikita Zadorov, ktorého Flames vymenili len vo štvrtok. Zadorov asistoval pri víťaznom góle Eliasa Petterssona na 4:2 do prázdnej bránky.

Martin Fehérváry nastúpil za Washington v prvej obrannej formácii, no Capitals prehrali na ľade aktuálneho lídra súťaže Vegas 1:4.

Dva góly v drese obhajcov Stanley Cupu strelil Jonathan Marchessault, gól a dve asistencie mal Jack Eichel. Za Capitals sa presadil len Tom Wilson.

Fehérváry bol s “ice-timom” 21:11 druhý najvyťažovanejší obranca Capitals, mal jeden mínusový bod, trikrát vystrelil na bránku a zaznamenal dva hity.

Z osmičky Slovákov sa z víťazstva tešil iba Miloš Kelemen, ktorého Arizona zdolala St. Louis 4:1.

Coyotes sú vo forme, keď vyhrali štvrtý zápas za sebou a počas tejto série zdolali štyroch posledných víťazov Stanley Cupu – Vegas, Colorado, Tampu Bay a St. Louis.

Kelemen nastúpil v tejto sezóne NHL na piaty zápas, odohral 9:07 minúty a zaznamenal štyri hity.

Montreal v zostave aj s Jurajom Slafkovským podľahol doma Detroitu 4:5 po predĺžení, v ktorom rozhodol Jake Walman.

Canadiens prehrávali v prvej tretine 0:3, napokon dostali duel aspoň do extračasu a získali bod. Slafkovský hral tentokrát v treťom útoku a na ľade strávil necelých 14 minút.

Colorado aj s Tomášom Tatarom neuspelo na ľade Anaheimu 3:4 po nájazdoch. V nich bol jediným úspešným exekútorom osemnásťročný švédsky útočník Leo Carlsson, ktorý skóroval aj v riadnom čase a pridal aj asistenciu.

Ducks zastavili sériu ôsmich prehier. Brankár John Gibson nastúpil na 448. zápas v drese Anaheimu a dostal sa na prvé miesto v klubovej histórii pred Jeana-Sebastiana Giguera. Tatar sa počas 8:10 minút na ľade do štatistík nezapísal.

Erik Černák v drese Tampy Bay musel pretrpieť prehru v Dallase 1:8. Lightning sa nedarí, keď prehrali štvrtý zápas za sebou.

Černákovi duel vôbec nevyšiel, keď mal až štyri mínusové body. Veterán Stars Joe Pavelski nazbieral tri body (1+2) a do štatistík sa zapísal v deviatom zápase za sebou.

Rovnakú sériu si udržal aj Nikita Kučerov, ktorý asistoval pri jedinom góle “bleskov”, o ktorý sa postaral Victor Hedman.

Hráči Seattlu aj s Mariánom Studeničom prehrali v Ottawe 0:2. Prvé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére zaznamenal Anton Forsberg, ktorý zlikvidoval 39 striel.

Studenič vo svojom druhom zápase za Seattle odohral len 6 minút a 20 sekúnd, mal jeden mínusový bod a jeden hit.

Senators uspeli prvýkrát po troch neúspechoch, naopak hráči Kraken prehrali štvrtý duel za sebou.

NHL – výsledky:
Dallas – Tampa Bay 8:1, Winnipeg – Chicago 3:1, Nashville – New York Rangers 3:4, Florida – New York Islanders 3:4, Carolina – Buffalo 6:2, Montreal – Detroit 4:5 pp, Ottawa – Seattle 2:0, Pittsburgh – Philadelphia 3:4 pp a sn, Toronto – Boston 3:4 pp, Arizona – St. Louis 4:1, Anaheim – Colorado 4:3 pp a sn, Calgary – Vancouver 3:4 /A. RUŽIČKA (Calgary) 0+1, Vegas – Washington 4:1

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Erik Černák #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský