Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejku použil ako zbraň. Za drsný útok na hlavu smiešny trest. Fanúšikovia sa búria

Tvrdý, dôrazný ale často aj zákerný. Tak je v zámorskej NHL vnímaný obranca Jacob Trouba, kapitán New Yorku Rangers. V zápase proti Bostonu Bruins využil hokejku ako zbraň.

26.11.2023 10:01
Jacob Trouba Foto: ,
Hokejka v rukách Jacoba Troubu sa zmenila na zbraň.
debata

Prudkým švihom svojim náradím zaútočil na bostonského Trenta Frederica a trafil ho do prilby. Za svoj útok si vyslúžil prekvapujúco len finančný trest a fanúšikovia sa hnevajú.

Jeho agresivitu na ľade spoznal nejeden útočník v elitnej súťaži a po stretoch s Troubom skončilo mnoho hráčov na listine dlhodobo zranených. Teraz to však americký obranca poriadne prehnal.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pri historickej prehre. Pospíšil a Ružička v jednom útoku, tešil sa Tatar

Vo vypätom stretnutí New Yorku Rangers proti Bostonu Bruins (7:4) použil hokejku na zákerný úder do hlavy Frederica a jeho útok mohol skončiť vážnym zranením.

Napriek tomu Trouba nedostal ani dvojminútový trest a ani dodatočný dištanc. Od disciplinárnej komisie dostal len pokutu 5-tisíc dolárov. Pozrite si jeho skrat v zápase:

Výšku pokuty môžeme vzhľadom na hokejový plat Troubu považovať za smiešnu. Skúsený obranca totiž patrí medzi najlepšie platený hráčov Rangers a ročne zarobí osem miliónov dolárov. Po rozhodnutí disciplinárky sa zniesla na NHL vlna kritiky.

„Toto je sranda,“ znela jedna z reakcii na výšku pokuty na sociálnej sieti X (predtým Twitter). „Ochrana hráčov? O tej som nikdy nepočul,“ pridal sa jeden z komentujúcich. „Ste k smiechu,“ pridal sa ďalší.

Pri výške platov hráčov v NHL a takýchto trestoch sa nemožno čudovať, že v budúcnosti môže podobných agresívnych výpadov pribúdať.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Rangers #Jacob Trouba