Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský pri historickej prehre. Pospíšil a Ružička v jednom útoku, tešil sa Tatar

Hokejisti Montrealu Canadiens v zostave s Jurajom Slafkovským prehrali na ľade Los Angeles Kings 0:4. Po prvýkrát v histórii NHL nestrelili kalifornskému tímu ani gól.

26.11.2023 06:44 , aktualizované: 09:44
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský v zápase proti Los Angeles Kings.
debata (2)

Slafkovský odohral proti Los Angeles necelých 18 minút so ziskom mínusového bodu, dvoch striel na bránu, bodyčeku a dvoch blokov. Získal aj jeden puk a vyhral jediné buly, ktoré absolvoval.

V stretnutí medzi Coloradom Avalanche a Calgary Flames sa predstavili traja slovenskí hokejisti. Z víťazstva sa tešil Tomáš Tatar, keďže lavíny zdolali súpera 3:1. Najproduktívnejší Slovák posledných rokov v NHL a ani na druhej strane Adam Ružička a Martin Pospíšil nebodovali.

Petr Čech Čítajte viac Ošiaľ na tribúnach, výnimočná chvíľa. Brankár Petr Čech chytal v najvyššej hokejovej súťaži

Najviac času na ľade strávil Pospíšil, počas 14:11 minút vyslal na bránku dve strely. Ružička odohral 10:45 minút tiež s dvoma strelami. Pospíšil nastúpil v treťom útoku, Ružička vo štvrtom, ale v záverečnej tretine, keď tréner Ryan Huska stiahol hru na tri formácie, hrali Slováci v jednom útoku spolu s Nazemom Kadrim.

Flames mali v poslednej dvadsaťminútovke viac z hry, ale v bránke “lavín” žiaril Ivan Prosvetov (29 zákrokov). V polovici záverečnej tretiny mohol Ružička streliť gól na 2:3, ale zblízka neprekonal brankára Colorada. Flames znížili v 33. minúte na 1:2 zásluhou Mikaela Backlunda, ale o 34 sekúnd neskôr vrátil domácim dvojgólové vedenie Nathan MacKinnon a jeho gól bol napokon posledný v zápase.

Kľúčové momenty duelu Colorado - Calgary.

Tatar za “lavíny” odohral 10 minút, neohrozil bránku ani raz a zaznamenal plusový bod. Tridsaťdvaročný krídelník stále čaká na prvý gól v sezóne, v 18 zápasoch má bilanciu 0+7. Útočník Colorada Valerij Ničuškin, ktorý strelil gól v predchádzajúcich šiestich zápasoch, zaznamenal tentokrát len jednu asistenciu. Colorado vyhralo tretí duel v rade.

Do hry zasiahol aj Miloš Kelemen, v drese Arizony odohral 5:36 minút. Coyotes triumfovali na ľade obhajcu titulu vo Vegas 2:0, brankár Connor Ingram predviedol 34 úspešných zákrokov a zaznamenal svoj druhý shutout v kariére. Víťazstvo hostí zariadili gólmi Clayton Keller a Lawson Crouse. Coyotes zastavili sériu troch prehier, Golden Knights neskórovali v dvoch z posledných troch vystúpení.

Kľúčové momenty duelu Vegas - Arizona.

Čisté konto si pripísal aj Pheonix Copley z Los Angeles. Svojim spoluhráčom pomohol k triumfu nad Montrealom 4:0, v drese hostí odohral Juraj Slafkovský 17:47 minút a pripísal si jeden mínusový bod. Na bránku vyslal dve strely. Copley chytil 18 striel, zaznamenal tretí shutout v kariére a Kings vyhrali piaty zápas za sebou.

“Momentálne hráme veľmi dobre, verím, že to bude pokračovať,” povedal 31-ročný americký brankár pre nhl.com. Dva góly strelil Trevor Moore, ďalšie pridali Carl Grundström a Trevor Lewis. Canadiens vyšli naprázdno v Los Angeles prvýkrát v histórii, v predchádzajúcich 76 duelov vždy strelili aspoň jeden gól.

“Cítil som, že sme pracovali a dali sme do toho všetko, ale v útočnom pásme nám chýbalo viac kvality a v obrannom viac dôrazu,” dodal tréner Montrealu Martin St. Louis. Jeho tím prehral päť z posledných siedmich zápasov a na záver päťzápasového tripu sa predstaví v noci na štvrtok v Columbuse.

Kľúčové momenty zo zápasu Los Angeles - Montreal.

San Jose zastavilo sériu troch prehier, „žraloci“ zdolali doma Vancouver 4:3. Po dvoch tretinách bol stav 2:2, v tretej dostali Sharks do dvojgólového vedenia Mikael Granlund a Mike Hoffman, ktorí skórovali v priebehu minúty a 26 sekúnd. Canucks už len skorigovali stav zásluhou dvojgólového Brocka Boesera. Skóre duelu otvoril svojim prvým gólom v NHL 23-ročný obranca “žralokov” Ty Emberson, brankár Kaapo Kahkonen zlikvidoval 31 striel.

Kľúčové momenty zápasu NHL San Jose - Vancouver.

Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali nad Bostonom 7:4 a dostali sa na čelo súťaže. Práve Bruins boli pred stretnutím najlepším tímom ligy. Chris Kreider v drese domácich zaznamenal tri body (2+1), Artemij Panarin a Jimmy Vesey dosiahli zhodne gól a asistenciu. “To bolo niečo. Videli sme množstvo obratov a emócií na oboch stranách. Bol to zápas, ktorý musel baviť. Stretli sa dva silné tímy,” povedal tréner “jazdcov” Peter Laviolette.

Bruins prehrali prvýkrát v sezóne dva zápasy za sebou, nepomohli im ani dva góly Charlieho Coylea. Linus Ullmark inkasoval sedem gólov zo 40 striel. Tridsaťsedemročný brankár Rangers Jonathan Quick nazbieral 27 zákrokov a natiahol bodovú sériu na sedem duelov. Ak neprehrá v riadnom čase ani pri ďalšom vystúpení, tak zopakuje na druhom mieste klubovej histórie zápis Jaroslava Haláka zo sezóny 2022–23 v počte zápasov s bodom za sebou vo veku 37 a viac rokov.

Kľúčové momenty zápasu NY Rangers - Boston.

Nico Hischier oslávil návrat do zostavy New Jersey gólom a asistenciu, Devils zdolali Buffalo vysoko 7:2. Kapitán “diablov” vynechal 11 zápasov pre zranenie hornej časti tela. “Veľmi som sa tešil na návrat a som rád, že som späť. Dnes sme ukázali, že keď hrajú všetky štyri útoky a každý prispeje svojim dielom, tak budeme úspešní. Toto je hokej v podaní Devils. Musíme si len udržať konzistentnosť,” povedal švajčiarsky útočník.

“Diabli” prestrieľali súpera 38:12, v prvej tretine 18:3. Formácia s Hichierom, Ondřejom Palátom (1+1) a Jesperom Brattom (0+2) nazbierala šesť bodov. Dva góly strelil Tyler Toffoli, gól a asistenciu zaznamenali aj Alexander Holtz, Luke Hughes a Dawson Mercer, víťazstvo vychytal Vítek Vaněček. V drese Buffala debutovali dvaja útočníci Isak Rosen a Jiří Kulich, ani jeden z nich nebodoval.

Kľúčové momenty súboja New Jersey - Buffalo.

Pittsburgh zdolal Toronto 3:2, keď o triumfe Penguins rozhodol 28 sekúnd pred koncom druhej tretiny Erik Karlsson. Švédsky obranca bombou od modrej čiary prekonal Josepha Wolla a strelil svoj šiesty gól v sezóne. Ďalšie zásahy “tučniakov” pridali Jake Guentzel a Noel Acciari.

“Zomkli sme sa a dali sme góly v dôležitých momentoch. V tretej tretine sme hrali svoju hru a neobávali sme sa o výsledok,” povedal Karlsson. V drese Maple Leafs sa presadili Tyler Bertuzzi a Matthew Knies.

Auston Matthews nastúpil na 500. zápas v NHL, mal päť streleckých pokusov, ale nebodoval. V posledných šiestich dueloch nazbieral len dva body (1+1). Duel bol zaujímavý pre Kylea Dubasa, ktorý bol v rokoch 2018–2023 generálnym manažérom Maple Leafs, ale od 1. júna je riaditeľom pre hokejové operácie Penguins.

V zápase medzi NY Islanders a Philadelphiou nepadol gól v riadnom čase ani v predĺžení a o všetkom rozhodli nájazdy. V nich sa presadil len v štvrtej sérii Tyson Foerster a Flyers napokon vyhrali 1:0. Samuel Ersson chytil 25 striel a zaznamenal druhé čisté konto v kariére, Iľja Sorokin mal v bránke “ostrovanov” viac práce, keď zastavil 40 pokusov. Aj on si napriek prehre po nájazdoch pripísal shutout, ktorý bol jeho druhý v sezóne a osemnásty v kariére.

Kľúčové momenty duelu NY Islanders - Philadelphia.

NHL-sumáre:
New York Rangers – Boston Bruins 7:4 (3:2, 2:1, 2:1)
Góly: 6. Bonino, 11. Kreider (Gustafsson, Panarin), 19. Kreider (Trouba), 37. Vesey (Trocheck, Panarin), 40. Miller (Zibanejad, Kreider), 42. Pitlick (Vesey, Goodrow), 45. Panarin (Schneider, Jones) – 14. Coyle (Frederic, van Riemsdyk), 15. Geekie (Lauko, Forbort), 21. Pastrňák (Zacha), 43. Coyle (van Riemsdyk, Geekie). Brankári: Quick – Ullmark, strely na bránku: 40:31.

Los Angeles Kings – Montreal Canadiens 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 16. Grundström (Dubois, Englund), 30. Moore (Kaliyev, Dubois), 44. Lewis (Anderson-Dolan), 54. Moore (Fiala). Brankári: Copley – Allen, strely na bránku: 30:18.

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 7:2 (4:0, 1:1, 2:1)
Góly: 2. Holtz (Haula, Hamilton), 12. Toffoli (Smith, Mercer), 16. Hischier (Palát, Bratt), 19. Palát (Bratt, Hischier), 23. Toffoli (Holtz, L. Hughes), 41. Mercer (Hamilton, J. Hughes), 46. L. Hughes – 22. Skinner (Tuch, Mittelstadt), 44. Okposo (Power, Peterka). Brankári: Vaněček – Comrie (21. Levi), strely na bránku: 38:12.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Góly: 5. Guentzel (O'Connor, Crosby), 31. Acciari, 40. Karlsson (Letang, Carter) – 4. Bertuzzi (Tavares, Rielly), 8. Knies (Järnkrok). Brankári: Jarry – Woll, strely na bránku: 35:33.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 0:1 (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)
Rozh. náj.: Foerster. Brankári: Sorokin – Ersson, strely na bránku: 25:40.

Colorado Avalanche – Calgary Flames 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 7. Drouin (Rantanen, MacKinnon), 31. Johansen, 33. MacKinnon (Ničuškin, Makar) – 33. Backlund (Huberdeau, Coleman). Brankári: Prosvetov – Vladař, strely na bránku: 24:30.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Góly: 10. Emberson (Hertl, Hoffman), 35. Zetterlund (Hertl), 41. Granlund (Addison, Ferraro), 42. Hoffman (Granlund, Addison) – 16. Hronek (Miller, Hughes), 40. Boeser (Miller, Hronek), 57. Boeser (Miller, Pettersson). Brankári: Kahkonen – DeSmith, strely na bránku: 22:33.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: 51. Keller (Cooley, Schmaltz), 59. Crouse (Maccelli, Bjugstad). Brankári: Thompson – Ingram, strely na bránku: 34:18.

Slováci v akcii:
Juraj Slafkovský (Montreal) 17:47 0 0 0 –1 2 0
Tomáš Tatar (Colorado) 10:01 0 0 0 +1 0 0
Martin Pospíšil (Calgary) 14:11 0 0 0 0 2 0
Adam Ružička (Calgary) 10:45 0 0 0 0 2 0
Miloš Kelemen (Arizona) 05:36 0 0 0 0 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Colorado Avalanche #Calgary Flames #Adam Ružička #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský