Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má 21 rokov, slovenských rodičov a žiari za Toronto. Hviezdička z NHL navštevuje Bratislavu

Narodil sa v americkom Phoenixe a málokto by čakal, že nie je úplným Američanom. Slovenský rodičia 21-ročného útočníka Matthew Kniesa, hráča tímu NHL Toronto Maple Leafs, v minulosti emigrovali do USA.

17.11.2023 16:28
Matthew Knies Foto:
Matthew Knies sa stal pevnou súčasťou zostavy Toronta Maple Leafs.
debata (2)

Knies sa pravidelne vracia počas dovolenky na Slovensko sa rodinou, tá však má teraz možnosť vidieť na starom kontinente jeho. Toronto v týchto dňoch štartuje v rámci Global Series na zápasy NHL vo švédskom Štokholme a mladík so slovenskou krvou si užíva okrem hokeja aj čas s najbližšími.

Tým pádom by sa dalo povedať, že je spolovice Slovák. V zámorí ho priviedli na svet slovenskí emigranti, ktorý sa kedysi vydali za veľkú mláku z Bratislavy. Do hlavného mesta sa po revolúcii vrátili, mladý Matthew však zostal za morom a sníval svoj sen o NHL.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slováci s prevahou na trestnej lavici. Bezzubý Slafkovský, Černák s asistenciou

Ten sa mu teraz naplno podarilo pretaviť do reality. V tejto sezóne nastúpil na 15 zápasov a zaznemanal 8 bodov (4+4) a stal sa pevnou súčasťou zostavy Maple Leafs.

Je tu veľa dobrých hráčov, od ktorých sa môžem učiť, aj dobré vedenie. Sezóne je pre mňa naozaj vzrušujúca," uviedol Knies pre tn.cz.

Priezvisko a prvé meno už vôbec nenapovedá, že by mal mať niečo spoločné so Slovenskom. „Moja rodina je z Bratislavy. Slovensko navštevujem dosť často. Snažím sa prísť každé leto a zostať pár týždňov. Aj keď vzhľadom k hokejovým povinnostiam je to náročné,“ povedal hráč, ktorý pred NHL pôsobil v univerzitnej NCA­A.

Regenda Čítajte viac Pozor, ide záhorácka strela! Slovák zapol motory, puk zastavila až sieť. Presadil sa aj Regenda

Teraz sa dostal do Európy aj v priebehu rozbehnutej sezóny. Toronto totiž vyrazilo v rámci NHL Global Series do Štokholmu, kde má na programe dva zápasy – proti Detroitu a Nashvillu.

Knies tak má príležitosť vidieť rodinu, ktorá za ním do Švédska prišla. „Je to pre mňa vzrušujúce. Uvidia ma hrať NHL. Je skvelé, že spolu strávime nejaký čas,“ dodal polovičný Slovák s americkým pasom.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Toronto Maple Leafs #Matthew Knies