Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pasovali ich za favoritov, no sezónu začali hrozivo. Edmonton vyhodil kouča Woodcrofta a oznámil jeho nástupcu

Jay Woodcroft už nie je tréner hokejistov Edmontonu Oilers. Vedenie klubu NHL ho odvolalo po nevydarenom štarte do sezóny.

12.11.2023 19:13
819706722 Foto:
Jay Woodcroft na striedačke Edmontonu počas zápasu s Predators.
debata

„Olejári“ vyhrali v trinástich dueloch iba trikrát a patrí im predposledná 15. priečka v tabuľke Západnej konferencie. Nástupcom Woodcrofta sa stal Kris Knoblauch, informoval portál sportsnet.ca.

821218118 Čítajte viac Pospíšil gólom zachraňoval bod pre Calgary, Feherváry sa po asistencii musel porúčať z ľadu

Štyridsaťsedemročný Woodcroft prevzal Oilers vo februári 2022, keď sa stal nástupcom Davea Tippetta. Pôvodne figuroval ako dočasný kouč, no po postupe do konferenčného finále podpísal vlani v júni s Edmontonom trojročný kontrakt.

V uplynulom ročníku sa so zverencami dostal do 2. kola play off, vstup do tejto sezóny však ašpirantovi na popredné priečky nevyšiel a Woodcrofta vo funkcii nezachránilo ani sobotňajšie víťazstvo 4:1 na ľade Seattlu.

Kanaďan Knoblauch bude pôsobiť premiérovo v pozícii hlavného kouča tímu NHL, v minulosti účinkoval dve sezóny ako asistent vo Philadelphii.

V juniorskej OHL viedol v tíme Erie Otters napríklad aj Connora McDavida, či Erika Černáka. Jeho asistent v tíme „olejárov“ bude aj niekdajší skvelý obranca Paul Coffey.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Edmonton Oilers #kouč #vyhadzov