Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pospíšil gólom zachraňoval bod pre Calgary, Feherváry sa po asistencii musel porúčať z ľadu

Slovenský hokejista Martin Pospíšil strelil v noci na sobotu v zámorskej NHL svoj druhý gól v sezóne. Calgary však v zostave aj s Adamom Ružičkom prehralo na ľade Toronta 4:5 po nájazdoch.

11.11.2023 07:22
821218118 Foto:
Martin Pospíšil sa raduje po góle do siete Toronta.
debata (1)

Martin Fehérváry prispel asistenciou k triumfu Washingtonu proti New Jersey 4:2, no v zápase utrpel zranenie v dolnej časti tela a v tretej tretine nenastúpil.

Tréner Ryan Huska zaradil Pospíšila opäť do tretej formácie a v 44. minúte vyrovnal na 4:4. Slovenský útočník najprv vybojoval puk za bránkou Josepha Wolla a o niekoľko sekúnd neskôr sa presadil dorážkou. Nastúpil vo svojom treťom stretnutí a zaznamenal už druhý presný zásah.

Pospíšil celkovo odohral 12:50 minúty a okrem gólu si pripísal aj dve strely, päť hitov a plusový bod. Ružička ako center štvrtého útoku odohral 10:23 minúty a dosiahol rovnako jednu „plusku“. Flames prehrali po dvoch triumfoch, ale získali bod.

V drese domácich sa blysol William Nylander dvoma gólmi a asistenciou a natiahol svoju bodovú sériu od začiatku sezóny už na 14 zápasov. Max Domi rozhodol o víťazstve Maple Leafs v piatej sérii nájazdov.

Martin Fehérváry Čítajte viac Prvý bod Fehérváryho v sezóne. Náladu mu pokazil rekordne rýchly gól Floridy

Obranca Fehérváry bodoval v druhom stretnutí za sebou a opäť si pripísal asistenciou, keď prihral Beckovi Malenstynovi. Pre kanadského útočníka to bol prvý gól v sezóne. Slovenský bek nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals so skúseným Johnom Carlsonom, ale strávil na ľade len 10:40 minúty, počas ktorých zaznamenal dve strely, jeden hit a dva plusové body.

V ďalšom priebehu sa však zranil v dolnej časti tela. Tréner Spencer Carbery po stretnutí neuviedol žiadne informácie k zdravotnému stavu Slováka.

Ruský útočník Jevgenij Kuznecov v drese hostí strelil dva góly. Dva body si pripísal aj Tom Wilson (0+2) a Nicolas Aube-Kubel. Washington dosiahol piate víťazstvo z uplynulých siedmich duelov, New Jersey prehralo druhýkrát v rade.

Dach Slafkovský NHL Čítajte viac Slafkovský skončil po hite na mantineli, spoluhráč to nenechal len tak. Zhodil rukavice a išiel sa pomstiť, súperovi vyrazil prilbu z hlavy

Lotyšský obranca Uvis Balinskis zaznamenal svoj prvý gól v profilige. Aj vďaka jeho presnému zásahu Florida zdolala Carolinu 5:2. Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe dosiahli zhodne gól a asistenciu. Dvoma bodmi sa prezentoval aj kapitán Aleksander Barkov (1+1) a Sam Reinhart (0+2).

Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý prišiel k Hurricanes na skúšku, zatiaľ iba trénuje s tímom a nebol na zápasovej súpiske. Medzi žŕdkami sa predstavil Fín Antti Raanta, náhradníkom bol Piotr Kočetkov.

Švédsky nováčik Leo Carlsson sa vo svojom deviatom zápase v NHL dočkal prvého hetriku, no ani ten nestačil Anaheimu, ktorý prehral s Philadelphiou 3:6. Carlsson sa stal vo veku 18 rokov a 319 dní najmladším hráčom v histórii Ducks, ktorý dal v zápase aspoň dva góly.

Je iba 19. hráč v ligových dejinách, ktorý strelil hetrik pred dovŕšením 19 rokov. „Je úžasný hráč. Bude v tejto lige hviezdou, mohol streliť aj päť gólov. Pár ďalších šancí nevyužil, no aj tak je hviezdny hokejista,“ uviedol na adresu Carlssona tréner „káčerov“ Greg Cronin.

V drese Flyers dvakrát skóroval Owen Tippett, obranca Travis Sanheim zaznamenal gól a dve asistencie, brankár Samuel Ersson prispel k výhre 35 úspešnými zákrokmi.

Erik Černák Čítajte viac Kolaps obrany. Tampa napriek asistencii Černáka stratila výborne rozohraný zápas

Líder Západnej konferencie Vegas nedal šancu poslednému San Jose, ktoré rozdrvil 5:0. Brankár domáceho tímu Adin Hill zneškodnil všetkých 20 striel súpera a udržal si čisté konto v druhom z uplynulých troch zápasov.

Bol to jeho siedmy shutout v profiligovej kariére. „Ak zvíťazíte 5:0 a čelíte iba 20 strelám, je to znamenie, že ste odohrali dobrý duel,“ poznamenal hrdina minulosezónnych vyraďovacích bojov. V drese úradujúceho šampióna sa darilo aj Alexovi Pietrangelovi, ktorý nazbieral gól a dve asistencie. Do zostavy Golden Knights sa vrátil obranca Zach Whitecloud, ktorý pre zranenie nehral od prípravy.

Buffalo vydrelo triumf 3:2 nad Minnesotou a pripísalo si druhú výhru z troch stretnutí. JJ Peterka a Jeff Skinner pomohli k víťazstvu zhodne gólom a asistenciou, rovnakú bilanciu mal v drese hostí Kirill Kaprizov.

NHL – sumáre:
Buffalo Sabres – Minnesota Wild 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 19. Jokiharju (Power), 40. Skinner (Peterka), 44. Peterka (Thompson, Skinner) – 20. Kaprizov (Boldy, Zuccarello), 53. Eriksson Ek (Kaprizov, Zuccarello). Brankári: Levi – Gustavsson, strely na bránku: 25:35.

** Florida Panthers – Carolina Hurricanes 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)**
Góly: 4. Tkachuk (Verhaeghe, Lundell), 19. Balinskis (Tkachuk, Luostarinen), 28. Barkov (Rodrigues, Reinhart), 54. Verhaeghe (Forsling), 57. Stenlund (Reinhart, Barkov) – 2. Kotkaniemi (Fast, Martinook), 37. Aho (Martinook, Skjei). Brankári: Bobrovskij – Raanta, strely na bránku: 35:30.

New Jersey Devils – Washington Capitals 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Góly: 48. Meier (McLeod, Marino), 50. Mercer (Toffoli, Schmid) – 11. Aube-Kubel (Sandin, Milano), 11. Malenstyn (Aube-Kubel, FEHÉRVÁRY), 27. Kuznecov (Wilson, Ovečkin), 59. Kuznecov (Johansen, Wilson). Brankári: Vaněček (11. Schmid) – Lindgren, strely na bránku: 26:27.

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 5:4 pp a sn (2:1, 2:2, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 4. Nylander, 9. Järnkrok (Domi, Robertson), 22. Nylander, 25. Tavares (Nylander, Rielly), rozh. nájazd Domi – 8. Zary (Kadri), 26. Zadorov (Mangiapane, Huberdeau), 33. Greer (Weegar, Andersson), 44. POSPÍŠIL (Backlund, Coleman). Brankári: Woll – Vladař, strely na bránku: 36:28.

Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)
Góly: 34. Carlsson (Killorn, McTavish), 51. Carlsson (Killorn, Minťukov), 59. Carlsson (Terry, Strome) – 5. Couturier (Atkinson, Zamula), 13. Atkinson (Sanheim, Foerster), 23. Belpedio (Farabee), 48. Sanheim (Farabee, York), 54. Tippett (Frost), 59. Tippett (Sanheim, Laughton). Brankári: Dostál – Ersson, strely na bránku: 38:36.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Góly: 1. Pietrangelo (Amadio, Stone), 12. Martinez (Amadio, Carrier), 43. Karlsson (Eichel, Pietrangelo), 45. Martinez (Pietrangelo, Karlsson), 50. Howden (Röndbjerg). Brankári: Hill – Kähkönen, strely na bránku: 39:20.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Martin Fehérváry #Adam Ružička #Martin Pospíšil