Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spanilá jazda obhajcu Stanleyho pohára sa skončila. Prvýkrát v sezóne vyšiel bodovo naprázdno

Hokejisti Vegas Golden Knights vyšli prvýkrát v tejto sezóne NHL bodovo naprázdno. Obhajcovia Stanleyho pohára prehrali v noci na pondelok na ľade Anaheimu Ducks 2:4.

06.11.2023 06:35 , aktualizované: 08:00
Bruce Cassidy Foto:
Hráči Vegas na čele s trénerom Brucom Cassidym po prvýkrát v sezóne spoznala, aké je to odísť zo zápasu NHL bez bodu.
debata

Na druhej strane Ducks natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov. Chicago Blackhawks podľahlo v druhom stretnutí New Jersey Devils 2:4.

Hráči Vegas viedli po dvoch tretinách 2:0, no Anaheimu sa v treťom dejstve podaril dokonalý obrat. Sam Carrick vsietil dva góly, Frank Vatrano a Cam Fowler si pripísali na konto dve asistencie. „Iba to ukazuje charakter tohto tímu. Nikdy sa nevzdávať a veriť si. Nezáleží na tom, či prehrávame o gól, alebo o tri, máme šancu sa vrátiť,“ povedal Carrick pre portál nhl.com.

572. Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský dopláca na babráctvo Montrealu. Nezmenil sa, musí dokázať, že nie je len veľký chlapec

V kádri domácich sa po prvý raz v sezóne objavil Alex Killorn, ktorý predchádzajúcich 10 duelov vynechal pre zlomený prst. „Otočili sme z 0:2 s víťazom Stanleyho pohára a podľa môjho názoru najlepším tímom v lige. Je pôsobivé vidieť od tohto mladého tímu,“ uviedol Killorn. V drese Vegas zaznamenal gól a asistenciu Jack Eichel.

New Jersey uspelo v Chicagu napriek absencii zraneného Jacka Hughesa, prvýkrát v sezóne sa strelecky presadili Dawson Mercer a Max Willman. Hughes chýba tímu po tom, ako v zápase proti St. Louis utrpel zranenie v hornej časti tela.

SR Košice šport hokej TEL 15. kolo Nové Zámky KEX Čítajte viac Trpký návrat Růžičku do Trenčína, Slovan inkasoval päťku. Derby pre majstra, Spišiaci potvrdili pozíciu lídra

„Vzali sme to na seba. Stačilo povedať, aby sme zvýšili tempo a zjednodušili našu hru. Dva body sú prvoradé. Opäť sme tvrdo bojovali, ale vôbec sme nezačali dobre, až lajdácky. Posúvali sme puky pomaly,“ povedal Curtis Lazar, autor víťazného gólu.

Chicago po zápase usporiadalo stretnutie len pre hráčov, ich tréner Luke Richardson nebol jeho súčasťou. „Nebol som tam a to je dobre. Myslím si, že hráči odo mňa počujú dosť pred zápasom, aj počas neho. Ak cítia, že je potrebné niečo povedať, zvyčajne to trvá dlhšie, keď si vezmú slovo lídri a ktokoľvek, kto cíti potrebu niečo hovoriť.“

NHL-sumáre
Chicago Blackhawks – New Jersey Devils 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Góly: 2. Hall (Johnson, Kaiser), 56. Donato (Athanasiou, Dickinson) – 14. Mercer (Haula, Hamilton), 15. Willman, 45. Lazar (Marino), 60. M. McLeod. Brankári: Söderblom – Vaněček, strely na bránku: 34:40.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knight 4:2 (0:1, 0:1, 4:0)
Góly: 42. Henrique (Fowler, Vatrano), 51. Carrick (Minťukov), 57. McTavish (Vatrano, Ljubuškin), 59. Carrick (Terry, Fowler) – 9. Barbašev (Eichel), 34. Eichel (Theodore, McNabb). Brankári: Gibson – Thompson, strely na bránku: 23:32

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Anaheim Ducks #Vegas Golden Knights