Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia rana pre Slafkovského. Kolegu, ktorý z neho robil lepšieho hráča, čaká dlhá pauza

V príprave nastupovali v jednej formácii a ich spoluprácu chválili nielen fanúšikovia, ale aj experti. Všetko však prekazilo vážne zranenie.

02.11.2023 16:10
Dach Slafkovský NHL Foto:
Kirby Dach (77) a Juraj Slafkovský (20) počas zápasu proti Tampe Bay.
debata

Vedenie klubu hokejovej NHL Montreal Canadiens informovalo, že Kirby Dach podstúpil operáciu kolena, ktorá si vyžiada minimálne šesťmesačnú rekonvalescenciu.

V praxi to znamená, že šikovný center si zahrá hokej až v budúcej sezóne.

Slafkovský Čítajte viac Stačilo, nech ide na farmu. Fanúšikovia po ďalšom nevýraznom výkone Slafkovského posielajú mladého Slováka mimo prvý tím

Dach bol centrom druhého útoku Canadiens, kde nastupoval s krídelníkmi Jurajom Slafkovským a Alexom Newhookom, ktorý posilnil Montreal v lete z Colorada.

„Náš útok sa vyznačuje veľkým potenciálom. Ja i Juraj sme rýchli a silní, Alex má vysoké hokejové IQ. Čím viac zápasov spolu odohráme, tým lepšie budeme fungovať,“ vravel Dach predtým, ako sa zranil v treťom zápase novej sezóny.

„Ako sa cítim? Absolútne s*urvene hrozne! Najhoršia vec, ktorá sa mohla stať po dvoch zápasoch novej sezóny,“ reagoval Slafkovský na správu o stave kolegu.

Po Dachovom zranení zaradil tréner Martin St. Louis do druhého útoku krídelníka Josha Andersona a Newhooka presunul na post centra.

Novozložená formácia sa však na ľade zatiaľ len hľadá. Nedarí sa predovšetkým Slafkovskému, ktorý v novej sezóne ešte neskóroval a z doterajších deviatich duelov má na konte jedinú asistenciu.

Výsledky Montrealu sú napriek tomu nad očakávania. Canadiens bodovali v piatich z uplynulých šiestich zápasov a v nadupanej Východnej konferencii im patrí priebežná štvrtá priečka.

Ďalšie stretnutie ich čaká v noci na zajtra, keď nastúpia na ľade Arizony Coyotes.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Kirby Dach