Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fuj! Len bod v 9 zápasoch. V Montreale riešia Slafkovského. Pomôže farma, či reprezentácia?

Realizačný tím Montrealu Canadiens čelí dileme v súvislosti s nepresvedčivými výkonmi slovenského útočníka Juraja Slafkovského.

01.11.2023 13:41
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský potrebuje v NHL pozdvihnúť výkonnosť a začať bodovať.
debata (1)

V rozsiahlom článku o draftovej jednotke to konštatuje novinár Jim Parsons z Montreal Gazzette. Podľa neho vzhľadom na jediný bod Slováka v deviatich zápasoch a len 44-percentnú šancu gólu v hre 5 proti 5 sa vynárajú otázky nad jeho potenciálnym zosunom na farmu do Lavalu v AHL.

Otázkou je, či by to bol správny krok, či by nepoškodil ego Slafkovského prípadne, či by jeho odchod neoslabil tím Canadiens v základnej časti NHL.

Paul Stastny Čítajte viac Vo Vancouvri sa blysol hetrikom Švéd. Syn slovenskej legendy sa rozhodol skončiť

Populárny analytický twitterový účet ARHockeyStas v príspevku Slováka nešetril. „Fuj. Jeden bod v 9 zápasoch. Pre Slafkovského to naozaj nie je ideálny vstup do sezóny. Obávame sa, že by to mohol byť najhorší výber číslo jeden od čias Naiľa Jakupova,“ napísali na Twitteri.

Jakupova si v roku 2012 vybral z prvého miesta Edmonton Oilers a ruský supertalent sa počas piatich sezón v NHL nedokázal výraznejšie presadiť.

V diskusiách navrhovali fanúšikovia rôzne riešenia Slafkovského momentálnej situácie. Niektorí by ho radi videli po boku najlepších hokejistov Canadiens Cola Caufielda a Nicka Suzukiho v nádeji, že by účasť v elitnej formácii mohla naštartovať.

SR Bratislava šport hokej TEL15. kolo Spišská Nová Ves BAX Čítajte viac Hrajte niečo, kričali a pískali fanúšikovia. Slovan poslúchol Růžičku a naberá na sile

Iní zase navrhujú poslať slovenského reprezentanta do AHL, kde sa môže bez tlaku rozvíjať a znova objaviť vášeň pre hru. Každopádne, ak sa v najbližších týždňoch Slafkovský výraznejšie na ľade neprejaví v pozitívnom svetle, bude musieť realizačný tím Montrealu zasiahnuť.

Zo zámoria sa ozývajú aj kritické hlasy, že rozhodnutie Canadiens ponechať Slafkovského v NHL je ovplyvneného práve tým, že je draftovou jednotkou. Existujú však obavy z jeho nízkeho sebavedomia a váhavosti na ľade. V súvislosti s naštartovaním sa okrem AHL spomína aj účasť na MS do 20 rokov, aby znovu získal formu.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský