Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo Vancouvri sa blysol hetrikom Švéd. Syn slovenskej legendy sa rozhodol skončiť

Hokejisti Vancouveru Canucks zvíťazili v noci na stredu v zámorskej NHL nad Nashvillom Predators 5:2.

01.11.2023 06:44 , aktualizované: 08:56
Paul Stastny Foto:
Paul Stastny odohral v NHL 17 sezón.
debata (5)

Hetrikom sa v drese Canucks blysol Švéd Elias Pettersson, Quinn Hughes si pripísal na konto tri asistencie. Pre Petterssona to bol druhý hetrik v profilige, prvý dosiahol 2. januára 2019. Švédsky útočník sa vďaka tomu posunul v kanadskom bodovaní so 16 bodmi (5+11) na druhé miesto za Jacka Hughesa z New Jersey, ktorý má bilanciu 5 gólov a 13 asistencií.

„Som veľmi šťastný. Mám radosť z nášho ďalšieho víťazstva aj z hetriku. Myslím si, že sebadôvera je všetko. Aj keď nemáte svoj najlepší zápas, môžete sa oprieť o sebadôveru,“ uviedol autor hetriku pre oficiálnu stránku nhl.com. Predators viedli po prvej tretine 2:1, no v ďalších dvoch dejstvách neprekonali Kevina Lankinena, ktorý vykryl 22 striel. Center Nashvillu Ryan O’Reilly odohral jubilejný 1000. zápas v prestížnej súťaži.

Kľúčové momenty súboja Vancouver vs. Nashville.

„Veľmi sme chceli zvíťaziť, aby si tento večer užil. Ryan je úžasný hráč a chlapík, ktorý odohral 1000 zápasov,“ povedal o svojom spoluhráčovi útočník Colton Sissons. Trojbodový zápas odohral obranca „kosatiek“ Quinn Hughes, ktorý zároveň predĺžil svoju bodovú sériu na 5 zápasov.

SR Bratislava šport hokej TEL15. kolo Spišská Nová Ves BAX Čítajte viac Hrajte niečo, kričali a pískali fanúšikovia. Slovan poslúchol Růžičku a naberá na sile

Hráči Los Angeles v tejto sezóne na ľade súpera ešte neprehrali, v Toronte vyhrali 4:1. William Nylander bodoval aj v deviatom zápase a stanovil klubový rekord. Do štatistík mu pribudla siedma asistencia, nazbieral už 13 bodov.

„Bol to naozaj solídny večer. Naše oslabenie na začiatku prvej tretiny udalo tón. Hráči predviedli dobrú prácu. Dôležité bolo najprv skórovať a potom držať nohu na plynovom pedáli. Bolo to úsilie celého tímu a som na chlapcov hrdý,“ povedal kouč Kings Todd McLellan. K triumfu amerického mužstva prispel skúsený brankár Cam Talbot, ktorý zneškodnil 29 z 30 striel Maple Leafs.

Kľúčové momenty súboja Toronto vs. Los Angeles.

Prvý gól v NHL strelil vo svojom 89. profiligovom zápase švédsky útočník Andreas Englund, ktorý v 7. minúte otvoril skóre duelu. „Bol to skvelý pocit. Od môjho prvého zápasu v NHL ubehlo už veľa času, takže je super konečne streliť prvý gól,“ poznamenal 27-ročný obranca.

Kanadský portál TSN informoval, že syn legendy slovenského hokeja Petra Šťastného, Paul, sa po 17 sezónach v NHL rozhodol ukončiť kariéru.

koláž Čítajte viac Hral za Spišskú, korčuľou spôsobil smrť súpera. Petgrave prežíva peklo, vyhrážajú sa mu, že príde o život

Syn slovenskej legendy Petra Šťastného priznal, že pred svojim rozhodnutím požiadal o radu aj svojho otca. Tridsaťsedemročný útočník povedal pre portál The Athletic, že svoje rozhodnutie učinil po otvorení tohtoročných prípravných kempov.

„Na začiatku septembra som sa rozhodol, že končím. Ešte som nedal nič na sociálne siete ani nikam inam. Do ligy som prišiel pomerne potichu a rovnako v tichosti z nej aj odchádzam. Presne tak sa mi to páči. Celé moje okolie o tom vedelo, takže sa to dostalo aj von,“ uviedol Paul Šťastný, ktorý počas kariéry obliekal dresy Colorada, St. Louis, Winnipegu, Vegas a naposledy v uplynulom ročníku Caroliny.

Šťastného si v roku 2005 vybralo v 2. kole draftu z celkovej 44. priečky Colorado. Kariéru odštartoval práve v drese „lavín“. V profilige odohral spolu 1145 duelov základnej časti, v ktorých nazbieral 822 bodov (293 gólov a 529 asistencií). V play off nastúpil na 118 stretnutí a v nich zaznamenal 73 bodov (30+43).

réway kladno Čítajte viac Špeciálne procedúry pre Réwaya. Sľúbil, že minulosť je za ním. Akí hokejisti chýbajú na slovenskom trhu?

Američan so slovenskými koreňmi si zahral raz aj v Zápase hviezd NHL. V sezóne 2006/07 vytvoril ligový rekord medzi nováčikmi, keď dosiahol 20-zápasovú bodovú sériu a stal sa tretím najmladším hráčom v histórii s takou dlhou šnúrou. Pred ním sú iba legendárni útočníci Wayne Gretzky a Mario Lemieux.

V hlasovaní o Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika skončil druhý za Rusom Jevgenijom Malkinom z Pittsburghu. Na medzinárodnej úrovni reprezentoval USA na MS v roku 2013, keď ako kapitán doviedol americký tím k zisku bronzových medailí. Zahral si aj o rok neskôr na ZOH v Soči.

NHL – sumáre:
Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Góly: 49. Tavares (Marner, Nylander) – 7. Englund (Dubois), 12. Danault (Moore, Spence), 30. Kaliyev (Fiala, Byfield), 53. Kempe (Kopitar, Byfield). Brankári: Woll – Talbon, strely na bránku: 30:27

Vancouver Canucks – Nashville Predators 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Góly: 14. Lafferty (Q. Hughes, Beauvillier), 21. Pettersson (Q. Hughes, Michejev), 37. Pettersson (Kuzmenko, Hronek), 45. Miller (Boeser, Q. Hughes), 58. Pettersson (Beauvillier, Myers) – 17. Sissons (Josi, Foudy), 17. Fabbro (Forsberg, O'Reilly). Brankári: Demko – Lankinen, strely na bránku: 27:29

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Vancouver Canucks #Paul Stastny #Nashville Predators