Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin sa rozbieha, Fehérváry bol lídrom dôležitých štatistík. Capitals zvládli 10-gólovú prestrelku

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v NHL na ľade New Jersey Devils 6:4. V jedinom stretnutí v noci na štvrtok nastúpil aj slovenský obranca Martin Fehérváry, no do kanadského bodovania sa nezapísal.

26.10.2023 06:55
Washington Capitals Foto: ,
Hokejisti Washingtonu s kapitánom Alexandrom Ovečkinom po výhre na ľade New Jersey.
debata

Fehérváry nastúpil v prvej obrannej dvojici a odohral 22:14 min, čo je najviac v tejto sezóne, prezentoval sa až šiestimi bodyčekmi (najviac zo všetkých hráčov) a štyrmi zblokovanými strelami, čo je tiež maximom v dueli.

Kapitán Capitals Alexander Ovečkin nadviazal na premiérový gól v sezóne proti Torontu presným zásahom do prázdnej bránky. Pre ruského útočníka to bol 824. gól v základnej časti, ešte 70 mu chýba na lídra historickej tabuľky Wayna Gretzkého.

Klub z hlavného mesta USA ukončil sériu troch prehier a odpútal sa z poslednej priečky Východnej konferencie, keď preskočil Pittsburgh.

Duel priniesol tri rozdielne tretiny, po prvej viedol Washington 3:0, v druhej strelili domáci štyri góly a dostali sa do vedenia, aby v záverečnej skórovali trikrát iba hostia. Za víťazov dal dva góly Dylan Strome, domácim nestačili dva góly a asistencia Tylera Toffoliho.

„Nehrali sme v predchádzajúcich dueloch príliš dobre, ale poučili sme sa z chýb a vrátili sme sa k našej hre. Dosiahli sme cenný triumf na ľade veľmi dobrého tímu,“ zhodnotil pre zámorské médiá útočník hostí T.J. Oshie.

Travis Dermott Čítajte aj Objavil sa rebel a NHL cúvla. Dúhový motív sa vracia na hokejky

„Po druhej tretine to síce s nami nevyzeralo dobre, ale po dohovore v kabíne sme to opäť správne uchopili.“ Washington dokázal na ľade Devils skórovať šesťkrát, hoci v predchádzajúcich piatich stretnutiach dal spolu iba sedem gólov.

Tréner domácich Lindy Ruff nešetril po nevydarenom stretnutí kritikou:

„Dnes sme dostali to, čo sme si zaslúžili. Naša hra s pukom bola hrozná, nevedeli sme si poriadne prihrať a boli sme príliš mäkkí.“

Handzus a Demitra Čítajte rozhovor Handzuš spomína na Demitru a spoločné roky v NHL: Poviem vám, kedy mi bolo najťažšie... Na jeden moment nikdy nezabudnem

Jeho náprotivok Spencer Carbery vyzdvihol hru tímu v poslednej tretine. „Rýchlym gólom v presilovke sme udali tón tretej periódy a v záverečných desiatich minútach sme urobili dosť správnych rozhodnutí, aby sme si náskok postrážili,“ zdôraznil kouč Capitals.

NHL – sumár:

New Jersey Devils – Washington Capitals 4:6 (0:3, 4:0, 0:3)
Góly: 25. Toffoli (Meier, J. Hughes), 26. Meier (J. Hughes, Toffoli), 27. Hischier (Bratt, Marino), 31. Toffoli (L. Hughes, J. Hughes) – 7. Mantha (Protas), 16. Strome (Ovečkin, Wilson), 18. Milano (Oshie, Kuznecov), 41. Strome (Kuznecov, Carlson), 43. McMichael (Mantha, Bäckström), 59. Ovečkin. Brankári: Schmid (21. Vaněček) – Shepard, strely na bránku: 22:25

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #New Jersey Devils #Martin Fehérváry