Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gretzkého rekord? Kanonier Ovečkin je stále bez gólu. Washington utŕžil debakel

Hokejisti Washingtonu Capitals, vedení kapitánom Alexandrom Ovečkinom, prehrali v zápase NHL v noci na štvrtok na ľade Ottawy Senators vysoko 1:6.

19.10.2023 06:26
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin sa v súboji na ľade Ottawy strelecky nepresadil.
debata (1)

Ruský kapitán Capitals zaznamenal v nevydarenom stretnutí prvý bod v novej sezóne, keď na konci prvej tretiny za stavu 0:2 prihrával na jediný gól Washingtonu v zápase Johnovi Carlsonovi.

Moskovský rodák vyšiel strelecky naprázdno aj v treťom súboji nového ročníka NHL, predtým sa nepresadil pri domácej prehre s Pittsburghom (0:4), ani vo víťaznom zápase s Calgary Flames (3:2 po samostatných nájazdoch).

Nela Lopušanová Čítajte viac Z postele rovno do školy, keď sú úlohy, berie sa mobil. Dievčina, ktorá robí skvelé meno Slovensku, si žije svoj americký sen

Zámorskí experti pritom Ovečkinovi pred štartom súťaže predpovedali 37 presných zásahov v ročníku 2023/24, čím by sa výrazne priblížil k prekonaniu historického rekordu Wayna Gretzkého v počte gólov v NHL. Zatiaľ sa však Ovečkinovi nedarí.

Aktuálne má ruský útočník na konte 822 gólov, čiže o 74 menej, ako dosiahol najlepší hokejista všetkých čias (894 gólov). Strelecké suchoty môže Ovečkin ukončiť v noci na nedeľu, keď sa Washington predstaví na ľade Slafkovského Montrealu Canadiens.

Pri prehre v Ottawe sa na ľade predstavil aj slovenský obranca Martin Fehérváry. Odohral rovných 19 minút, zaznamenal dva mínusové body, bol raz vylúčený a na bránku súpera vyslal jednu strelu.

Zostrih zo zápasu Ottawa vs. Washington.

Capitals majú po troch zápasoch iba dva body a priebežne sú na poslednom mieste vo Východnej konferencii.

Presvedčivé víťazstvo na domácom ľade dosiahli aj hráči Detroitu, ktorí zdolali Pittsburgh 6:3. Na všetkých troch góloch „tučniakov“ sa podieľal obranca Erik Karlsson.

K prvému presnému zásahu v drese Pittsburghu od letného príchodu zo San Jose pridal dve asistencie. Tri kanadské body si pripísali aj Alex DeBrincat (2+1) a Dylan Larkin (0+3) z Detroitu.

Pittsburgh má po štyroch zápasoch bilanciu dve víťazstvá a dve prehry. Detroit potvrdil vydarený vstup do sezóny a dosiahol tretí plný bodový zisk za sebou.

Zostrih zo zápasu Detroit - Pittsburgh.

Výsledky NHL:
Ottawa Senators – Washington Capitals 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
Góly: 5. Tarasenko (Greig, Joseph), 13. Norris (Batherson, Stützle), 22. Norris (Batherson), 25. Zub (Sanderson, Tarasenko), 36. Giroux (Chabot, Stützle), 52. Sanderson (Stützle, Giroux) – 19. Carlson (Ovečkin, Wilson). Brankári: Forsberg – Kuemper, strely na bránku: 29:24

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
Góly: 13. DeBrincat (Czarnik, Gostisbehere), 26. Chiarot (Larkin, Petry), 36. Copp (Petry, Rasmussen), 38. Perron (Larkin, DeBrincat), 59. Copp, 59. DeBrincat (Larkin) – 1. Malkin (Smith, Karlsson), 24. Karlsson (Crosby, Graves), 54. Rust (Karlsson, Pettersson). Brankári: Husso – Jarry, strely na bránku: 29:32

Slovák v akcii:
Martin Fehérváry (Washington) 19:00 0 0 0 –2 1 2

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Načítavajú sa športové výsledky...
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Ottawa Senators