Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hetriky Matthewsa na začiatku sezóny veštia veľkú formu. Toto v modernej ére dokázal len Ovečkin

Auston Matthews odštartoval novú sezónu hokejovej NHL dvomi hetrikmi v dvoch zápasoch. Po tom, ako sa zaskvel proti Montrealu, strelil tri góly aj v súboji s Minnesotou (7:4). V modernej ére to dokázal pred ním len Alexander Ovečkin.

15.10.2023 12:28
Auston Matthews Foto:
Auston Matthews z Toronta.
debata

Americký útočník, ktorý v predminulej sezóne strelil 60 gólov, sa stal len piatym hráčom v histórii profiligy, ktorý zaznamenal hetriky v prvých dvoch zápasoch sezóny.

Ovečkin to dokázal v ročníku (2017–18) a predtým pred viac ako 100 rokmi v sezóne 2017–2018 až traja hráči Cy Denneny, Joe Malone a Reg Noble. Bol to deviaty Matthewsov hetrik v kariére, čím na piatom mieste histórie Maple Leafs vyrovnal zápis Noblea.

Toronto privíta v najbližšom zápase v noci na utorok Chicago s draftovou jednotkou Connorom Bedardom. Osemnásťročný kanadský útočník bodoval aj v treťom zápase po príchode do NHL.

Jeho asistencia Blackhawks nestačila, v Montreale s Jurajom Slafkovským prehrali 2:3. Bedard sa stal desiatou draftovou jednotkou a desiatym hráčom Blackhawks, ktorý bodoval v prvých troch zápasoch po vstupe v NHL.

V drese Montrealu sa presadil Cole Caufield a skóroval v prvých dvoch dueloch od začiatku sezóny. Za poslednú dekádu to v drese Canadiens dokázali len Lars Eller, Tomáš Plekanec, Tomáš Tatar a Brendan Gallagher.

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby zaznamenal asistenciu pri víťazstve Penguins nad Calgary (5:2). Bol to jeho 1506. bod v drese “tučniakov”, čím na šiestom mieste histórie vyrovnal v počte bodov za jeden klub zápis Raya Bourquea (Boston).

Juraj Slafkovský Čítajte viac Zo súboja draftových jednotiek vyšiel víťazne Slafkovský

Fínsky útočník Caroliny Sebastian Aho strelil v Los Angeles svoj 17. gól v oslabení a vytvoril tak klubový rekord Hurricanes, keď prekonal zápis Erica Staala. Viac gólov v početnej nevýhode od sezóny 2016–17, keď Aho vstúpil do NHL, nestrelil žiadny iný hráč.

Výborný vstup do sezóny potvrdili hráč Vegas, ktorí vyhrali aj tretí zápas. Tentokrát si poradili s Anaheimom 4:1. Za uplynulých 23 rokov sa Golden Knights stali tretím obhajcom Stanley Cupu, ktorý začal sezónu tromi víťazstvami. Predtým sa to podarilo hokejistom Tampy Bay 2020–21 a Dallasu 1999–00.

V noci na nedeľu strelili prvé góly v NHL piati hráči – Marco Rossi (Minnesota), Matt Coronato (Calgary), David Jiříček (Columbus), Will Cuylle (NY Rangers) a Thomas Bordeleau (San Jose). Okrem Matthewsa sa hetrikom blysol aj kapitán Columbusu Boone Jenner.

Tomáš Záborský Čítajte viac Zápas na Slovane mal nechutnú dohru. Jedna z top hviezd súťaže má otras mozgu a na nič si nespomína
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Auston Matthews #David Jiříček