Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spor o dúhu. NHL ju zakazuje, hráči chcú rebelovať. Futbalisti to pred MS v Katare skúsili, neuspeli

Sezóna v elitnej NHL ešte poriadne nezačala a už vznikol ostrý spor. Vedenie súťaže po zrušení špeciálnych zápasov na podporu LGBTI+ komunity zaviedlo ďalšiu úpravu. Hokejky sa po novom nesmú omotávať dúhovými páskami. A hokejisti sa búria.

12.10.2023 20:00
601532019 Foto:
Brankár Vancouvru Canucks Braden Holtby s dúhovou páskou na svojej čepeli.
debata (2)

Zákaz sa chystajú ignorovať. Na sociálnych sieťach sa objavili aj vyhrážky, že hráči NHL budú sabotovať ďalšie sprievodné akcie, ktoré plánuje NHL.

„Je to na prd,“ uviedol obranca Calgary Flames Rasmus Andersson, ktorého cituje idnes.cz. „Nemôžem robiť niečo, čo je blízke môjmu srdcu.“

Na jeho slová nadviazal Jon Merrill, obranca Minnesoty Wild. „A čo sa stane, keď dúhovú pásku niekto použije? Odvolajú ho z ľadu, alebo vylúčia? Na ligu to nebude vrhať dobré svetlo.“

Pavol Demitra Čítajte viac Kanaďan a Američan sa stavili s Demitrom pri bazéne. Po chvíli neveriacky krútili hlavami

Okamžite sa prihlásil záujemca, ktorý sa kľudne postaví do úlohy dúhového rebela. „Je pravdepodobné, že ma raz s dúhovou páskou uvidíte,“ skonštatoval útočník Philadelphie Scott Laughton.

Len pre pripomenutie, podobné „silné reči“ mali aj kapitáni viacerých futbalových reprezentácii pred poslednými MS v Katare. Tí chceli nosiť tiež dúhovú pásku, ale kapitánsku.

Medzinárodná futbalová federácia krátko pred šampionátom varovala, že na kom uvidí dúhovú pásku, tomu bude udelená žltá karta. A čo sa stalo? Dúhovú pásku si nenavliekol ani jeden z futbalistov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Prvý zápas Slafkovského, prvý bod. Pripomenul Pálffyho, bodovali aj ďalší Slováci

Aké tresty v prípade NHL chystá vedenie súťaže zatiaľ nie je známe. Každopádne nechápavo na toto obmedzenie dúhovej podpory reagoval aj najlepší hokejista súčasnosti Connor McDavid. Vedenie NHL s komisárom Gary Bettmanom to schytávajú nielen od hráčov, ale aj expertov, legiend a bývalých funkcionárov.

„Počul som, že mnoho hráčov ukáže Garymu prostredník pri ďalších akciách, ako sú zápasy vyjadrujúce vďaku armáde, podporujúce pôvodné obyvateľstvo alebo rasovú rozmanitosť,“ napísal na Twitteri Allan Walsh, vplyvný hokejový agent.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #LGBTI+ #dúhová páska