Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začiatok profiligy, čas na kritiku od Hašeka: Za životy Ukrajincov a Rusov musí NHL zaplatiť miliardy

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára a olympijský šampión z Nagana Dominik Hašek uviedol, že Národná hokejová liga musí zaplatiť miliardy dolárov za životy, o ktoré prišli ľudia počas vojny na Ukrajine.

12.10.2023 08:40
13. Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (8)

Hašek patrí od prvého dňa konfliktu u našich východných susedov medzi najhlasnejších kritikov Putinovho režimu, ale aj organizácií, ktoré sa dostatočne nedištancovali od ruských športovcov.

Bývalý hokejový brankár vlani vo februári vyzval NHL, aby pre situáciu na Ukrajine prerušila zmluvy všetkých ruských hráčov.

Jaromír Jágr Čítajte viac Jágr má 121 kíl a do dvoch týždňov musí 10 zhodiť. Už 36. profisezónu zrejme nezačne v Kladne

Neskôr hviezdny útočník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin Hašekovi odkázal, že kluby NHL si vyberajú hráčov podľa zručností a schopností, nie podľa národnosti.

58-ročný pardubický rodák sa opäť pripomenul príspevkom na Twitteri štarte NHL. „Včera sa začala NHL. Táto súťaž svojim postojom (necháva hrať ruských hráčov bez odsúdenia ruskej vojny a zločinov) už tretiu sezónu po sebe rozhodla podporiť imperialistickú vojnu a zločiny vrátane genocídy ukrajinských detí,“ napísal Hašek.

Podľa neho to stojí mnoho ukrajinských a ruských životov a NHL za to musí zaplatiť miliardy dolárov. Hašek si v NHL obliekal dresy Chicaga Blackhawks , Buffala Sabres, Detroitu Red Wings a Ottawy Senators. V sezóne 2010/11 bol brankárskou jednotkou Spartaka Moskva v Kontinentálnu hokejovú lige.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine