Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr má 121 kíl a do dvoch týždňov musí 10 zhodiť. Už 36. profisezónu zrejme nezačne v Kladne

Vo veku 51 rokov by česká hokejová legenda mohla vo vlasti absolvovať zápas vo farbách iného klubu ako materského Kladna.

11.10.2023 16:37
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr.
debata (3)

Niekdajší skvelý český reprezentant od roku 1988, kedy absolvoval premiéru medzi seniormi za Kladno, ešte v Česku nehral za iný klub. Aktuálne je dokonca už vlastníkom tejto organizácie.

A znie to neuveriteľne, no zdá sa, že si pripíše aj 36. profesionálnu sezónu.

Počas nej si podmanil zámorskú NHL, v ktorej za Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphiu Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Floridu Panthers a Calgary Flames odohral v základnej časti 1733 zápasov s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií, v play-off pridal 208 štartov a 201 bodov (78+123). Dvakrát sa stal šampiónom kanadsko-americkej profiligy.

Jágr svoj pomerne skorý návrat na súťažný ľad naznačil prostredníctvom instagramu. Keďže však zverejnil video zo známeho obchodného reťazca, je tiež možné, že ide iba o reklamný ťah.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jaromír Jágr (@jj68jaromirjagr)

„Volal mi generálny manažér, že budem musieť nastúpiť. Mám 121 kilogramov a do štrnástich dní musím zhodiť desať kíl,“ napísal Jágr a naznačil, že pred štartom za Kladno by sa mohol rozohrať v Slavii Praha z druhej najvyššej súťaže.

„Než začnem hrať za Kladno, tak to vyzerá, že budem hrať za Slaviu, aby som sa rozohral. Možno si tam pôjdem ‚strčiť‘ nejaký zápas, ak ma budú chcieť. V mojom veku už nikdy nevieš…“ doplnil s úsmevom.

Tomáš Tatar Čítajte rozhovor Slafkovský? Preboha, len ho nechajte hrať, vraví fínsky expert. Nepáči sa mi, čo urobil Montreal s Mešárom

Pražský klub sa k situácii zatiaľ nevyjadril, chystá sa to spraviť v dohľadnom čase formou oficiálneho vyhlásenia. Upozornil na to web hokej.cz.

Zatiaľ naposledy nastúpil Jaromír Jágr v súťažnom zápase 21. apríla, keď sa hráčom Kladna skončila sezóna 2022/2023 úspešnou barážou proti Zlínu.

Libor Šulák Čítajte aj Čech z KHL: Všetko mi vyhovuje, nik mi tu nerobí zle. Hašek? Neviem, čo sa mu preháňa hlavou

Legenda počas kariéry dosiahla množstvo trofejí a ocenení. Okrem spomenutých dvoch Stanleyho pohárov s Pittsburghom pozbieral viacero individuálnych ci­en.

Na medzinárodnom poli je dvojnásobný majster sveta a tiež olympijský šampión z Nagana 1998. Od jari 2005 je členom slávneho Triple Gold Clubu.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr