Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani Chára nebol jediný šerif v meste. Lúči sa hokejový džentlmen

Hokej je tvrdý šport. Hráči sa v honbe za víťazstvom neraz uchyľujú k provokáciám, faulom mimo zraku rozhodcov či iným zákerným ťahom. Tých, ktorí vyznávajú fair play a idú kolegom príkladom aj mimo ľadu, ubúda.

31.07.2023 09:09
Zdeno Chára, Patrice Bergeron Foto: ,
Zdeno Chára a jeho nástupca v pozícii kapitána Bostonu Patrice Bergeron na snímke z roku 2018.
debata

Pred novou sezónou ich bude minimálne o jedného menej. Zbohom aktívnej kariére dal Patrice Bergeron, ktorý sa lúči s Bostonom Bruins po 19 sezónach.

„S hokejom som spojený od detstva. Naďalej zostanem, ale už iným spôsobom. Teraz si užijem pozíciu rodinného taxikára, odveziem každého, kam bude chcieť,“ teší sa novú rolu hviezdny Kanaďan.

Šport ako poslanie

Jeden z najlepších defenzívnych útočníkov v histórii NHL, člen Triple Gold Clubu (titul v profilige, na MS i olympiáde), majiteľ ceny za príkladné líderstvo a humanitárnu prácu v prospech komunity.

Bergeron sa počas kariéry vyprofiloval ako unikátne spojenie skvelého hokejistu a hráča s veľkým charakterom. Šiel príkladom kolegom nielen na ľade, ale predovšetkým mimo neho.

Zdeno Chára, Patrice Bergeron Čítajte viac Kapitánske céčko prebral po Chárovi, teraz ukončil kariéru. Každý deň som žil svoj sen, vraví ikona Bostonu

„Byť športovcom je poslanie. Musíme využiť všetky cesty, aby sme pomohli tým, ktorí to potrebujú. Ak budeme hrať podľa pravidiel fair play, ľudia si to osvoja a zmení sa aj ich správanie,“ povedal rodák z Québecu v jednom z rozhovorov.

Čierno-zlatý dres Bostonu si obliekal takmer dve dekády, v klube odohral viac ako 1300 zápasov (vrátane play off). Nastupovať za slávny klub z tzv. Originálnej šestky označil za poctu.

„Prišiel som ako 18-ročný, zobrali ste ma medzi seba. Som vďačný za to, že som mohol žiť svoj sen. Ďakujem všetkým, ktorí mi k tomu pomohli,“ odkázal komunite Bruins.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Patrice Bergeron