Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boha, zostávaš v Kanade? Zámorské kamery zachytili rozradostených Slovákov, otázka smerovala na „monštrum“

Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek patrí medzi najväčšie nádeje klubu Calgary Flames zo zámorskej NHL, čo potvrdila jeho vysoká pozícia na drafte nováčikov.

21.07.2023 09:28
Honzek Foto:
Samuel Honzek kráča na pódium po tom, čo si ho v drafte vybralo Calgary.
debata (3)

„Plamene“ si vybrali 18-ročného Trenčana zo 16. pozície a urobili z neho tohtoročnú slovenskú draftovú dvojku. Tony Ferrari z portálu The Hockey News radí Honzeka medzi najlepších hráčov, ktorých má Calgary k dispozícii pre sezónu 2023/2024.

Honzek nazbieral 56 bodov v 43 zápasoch ostatnej sezóny ako druhý najproduktívnejší hráč tímu Vancouver Giants v základnej časti juniorskej WHL.

Dalibor Dvorský Čítajte aj Skvelá správa z NHL. Najvyššie draftovaný Slovák podpísal zmluvu so St. Louis

Podarilo sa mu to napriek tomu, že po zranení z majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov nehral niekoľko mesiacov. V klubovej histórii nazbierali viac bodov v nováčikovskej sezóne len Fabian Lysell (62) a Gilbert Brulé (60).

"Honzek rozdeľoval expertov. Niektorí milovali jeho ofenzívne zručnosti a prispôsobivosť, iným sa nepáčila jeho občasná nevyrovnanosť výkonov.

Flames zrejme stavili na to, že bude častejšie predvádzať špičkovú hru. Keď hrá svoj najlepší hokej, tak je monštrum," napísal Ferrari o Honzekovi.

Filip Mešár Čítajte aj Na nadávky si v Kanade zvykol. Splní si mladý Slovák svoj sen? V Montreale mi vraveli, aby som sa pripravil na veľkú ligu

Ten podľa odborníka patrí medzi najlepších ľavých krídelníkov, ktorých má Calgary k dispozícii vo svojej organizácii.

Honzek sa objavil aj vo videu o Daliborovi Dvorskom z dielne St. Louis po drafte. Blues si vybrali zvolenského rodáka z 10. miesta, najvyššej tohtoročnej pozície zo všetkých Slovákov. Ich stretnutie v útrobách štadióna v Nashville nájdete v čase 1:45 min:

Samuel Honzek je siedmy hokejista zo Slovenska, ktorého draftovali „plamene“.

V roku 2018 si vybrali útočníkov Miloša Romana (122.) a Martina Pospíšila (105.), rok predtým útočníka Adama Ružičku (109.), v roku 1996 útočníka Ronalda Petrovického (228.), v roku 1992 obrancu Róberta Švehlu (78.) a v roku 1983 útočníka Igora Libu (91.).

Okrem Ružičku a Petrovického si za Calgary zahrali v profilige aj útočníci Marek Hrivík a Róbert Döme.

Slováci dali o sebe vedieť v 1. kole draftu NHL´23 Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis počas...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Samuel Honzek