Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z USA do Kanady. Český snajper trávi nečakanú výmenu

Americký hokejista Alex DeBrincat sa sťahuje z Ottawy do Detroitu. Senators ho vymenili v nedeľu za českého útočníka Dominika Kubalíka, obrancu Donovana Sebranga a budúcoročné voľby v 1. a 4. kole draftu NHL.

10.07.2023 09:39
Dominik Kubalík Foto:
Dominik Kubalík bol s 8 gólmi najlepším strelcom MS 2023.
debata

Red Wings zároveň podpísali s 25-ročným krídelníkom štvorročný kontrakt, ktorý mu vynesie 7,875 milióna dolárov za sezónu.

Vedenie „senátorov“ sa rozhodlo vymeniť DeBrincata po tom, ako produktívny útočník odmietol rokovať s klubom o novej dlhodobej zmluve. Predošlý trojročný kontrakt mu vypršal po konci ročníka 2022/2023, po ktorom nadobudol štatút obmedzeného voľného hráča.

dvorský blues Čítajte viac St. Louis rozhodlo, kde odohrá Dvorský ďalšiu sezónu. Nagy poslal odkaz mladíkovi i extraligistom

Senators mu museli predložiť kvalifikovanú ponuku vo výške deväť miliónov dolárov, no zároveň ho prihlásili na arbitráž, od ktorej si sľubovali, že nezávislý sudca ocení hráča nižšou sumou. Jeho krátku anabázu v Ottawe napokon zavŕšil trejd do Detroitu.

DeBrincat, ktorý prišiel do kanadskej metropoly vlani po päťročnom pôsobení v Chicagu, odohral v minulej sezóne 82 zápasov so ziskom 66 bodov za 27 gólov a 39 asistencií.

Nepriblížil sa tak k svojmu profiligovému maximu zo sezóny 2021/2022, keď v drese Blackhawks nastrieľal v rovnakej porcii stretnutí 41 gólov a pridal 37 asistencií.

Tomáš Tatar Čítajte viac Expert o Tatarovi: Mal výpadky, bol hrozný a neviditeľný. Ale dva milióny ročne dávajú zmysel

V Ottawe ho na ľavom krídle nahradí Kubalík, 27-ročný útočník si v minulom ročníku pripísal za „červené krídla“ 20 gólov a 25 asistencií v 81 zápasoch. Po konci základnej časti posilnil českú reprezentáciu na MS v Tampere a Rige a stal sa najlepším strelcom šampionátu.

Do Detroitu prišiel vlani, predtým hral tri roky za Chicago, kde nastupoval aj s DeBrincatom. Do Ottawy si berie so sebou aj ešte rok platnú zmluvu na 2,5 mil. dolárov.

Súčasťou výmeny je aj nádejný obranca Sebrango, 21-ročný mladík zatiaľ na svoju šancu v NHL čaká. Minulú sezónu odohral na farme Detroitu v Grand Rapids Griffins (AHL), respektíve v tíme ECHL Toledo Walleye.

Sebrango pomohol kanadskej reprezentácii k zisku titulu na juniorských MS 2022 v Edmontone, v tíme si vtedy plnil rolu asistenta kapitána. Informácie pochádzajú z agentúry AP a oficiálneho webu NHL.

Slováci dali o sebe vedieť v 1. kole draftu NHL´23 Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis počas...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Dominik Kubalík #trejd