Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakaný krok Čecha v NHL. Vzdal sa 4,5 milióna, riskuje omnoho nižší plat

V roku 2018 si českého útočníka Filipa Zadinu vybral v drafte zo 6. miesta Detroit Red Wings. No 23-ročný rodák z Pardubíc si nedokázal vybojovať miesto v zostave a teraz sa odhodlal k nečakanému kroku.

06.07.2023 20:39
764344155 Foto:
23-ročný Filip Zadina si už dres Detroitu Red Wings v NHL neoblečie.
debata (2)

Pred dvoma dňami bol umiestnený na trh a mohol po ňom siahnuť ktorýkoľvek klub z NHL. No neurobil tak žiaden. Zdalo sa, že bude pokračovať svoj boj o miesto v Detroite.

No Eliotte Friedman z kanadskej stanice Sportsnet oznámil, že dôjde k rozviazaniu zmluvy medzi Red Wings a hokejistom. Podľa pravidiel NHL môže takýto krok vyvolať len rozhodnutie hráča.

376223176 Čítajte viac Legendárny Fetisov naložil Hašekovi: Putin mu vyhovoval, v Moskve bral krásne peniaze. Teraz otočil

Tým pádom sa vzdá 4,5 milióna dolárov, na ktoré by mal v nasledujúcich dvoch sezónach nárok. A čo bude ďalej? Zostáva mu veriť, že získa zmluvu u iného tímu v NHL. Ale s podstatne nižším platom.

Do organizácie „červených krídel“ patril Zadina od draftu 2018, keď si ho klub vybral ako celkovú šestku.

Počas 5 sezón zaň odohral celkovo 190 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 68 bodov za 28 gólov a 40 asistencií. V uplynulom ročníku 2022/2023 mal v 30 zápasoch bilanciu 3 góly a 4 asistencie.

Filip Mešár Čítajte viac Dohoda znela jasne. Montreal rozhodol o Mešárovej budúcnosti

Príbeh Zadinu pritom trvá už niekoľko dní. Jeho agent najskôr požiadal generálneho manažéra Detroitu Stevea Yzermana o výmenu. Nepodarilo sa.

Potom ho Yzerman skúšal ponúkať ostatným klubom cez tzv. waiver listinu: Mohol získať ktorýkoľvek z 31 klubov, ak by prijal jeho platnú zmluvu. Aj pre vysoké finančné plnenie po ňom opäť nikto nesiahol.

Krok českého hokejistu sa dá pochopiť azda len tak, že uprednostnil hokej pred peniazmi. V Detroite by mu opäť hrozil odchod na farmu. No v NHL nemá hráč istotu nikde. Bude zaujímavé sledovať, kam budú smerovať Zadinove kroky. A hlavne za koľko.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Detroit Red Wings #Filip Zadina