Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V drafte NHL vidia v 1. kole dvoch Slovákov. Dvorský ašpiruje na elitnú desiatku

Niekoľko dní pred tohtoročným draftom nováčikov do zámorskej NHL zverejnili redaktori oficiálneho webu profiligy Adam Kimelman a Mike Morreale najnovšie predpovede ohľadom prvého kola.

25.06.2023 14:10
12. Dalibor Dvorský Foto:
Dalibor Dvorský v drese slovenskej hokejovej reprezentácie.
debata

Očakávajú v ňom dvoch Slovákov – útočníkov Dalibora Dvorského a Samuela Honzeka. Pri druhom menovanom sa zhodli na tom, že si ho zo 16. priečky vyberie klub Calgary Flames.

Morreale zaradil Dvorského na 6. miesto, z ktorého by putoval do Arizony Coyotes. „Je dobrý korčuliar, skvelý s pukom na hokejke, má dobré hokejové videnie a dokáže si pokryť puk. Zvláda súboje v rohoch klziska a svoj talent ukazuje aj na malom priestore,“ napísal expert o 17-ročnom centrovi.

MSJ hokej Slovensko dvorský Čítajte viac Na drafte má byť zo Slovákov najvyššie. Dvorský mení klub. Bude to pre mňa dokonalá výzva, vraví

Kimelman mu prisúdil 10. post, ktorý patrí klubu St. Louis Blues. „V druhej švédskej lige ukázal rozum, talent aj rýchlosť proti starším a fyzicky vyspelejším súperom. Pre Blues môže byť lákavé spárovať ho s Robertom Thomasom,“ myslí si Kimelman.

Osemnásťročný krídelník Honzek príde podľa oboch odborníkov na rad ako šestnásty. „Je silový útočník so šikovnými rukami a dobrým korčuľovaním. V minulej sezóne bol tretí najproduktívnejší nováčik v histórii klubu Vancouver Giants,“ vyzdvihol Morreale rodáka z Trenčína.

713712858 Čítajte viac Idem? Nejdem? Odchod mladého Slováka do zámoria pripomínal grotesku. Šéf klubu prezradil, ktoré tímy NHL ho chcú získať

Kimelman k nemu napísal: „V jeho prvej sezóne vo WHL vyčnieval hokejovou inteligenciou a silou. Dokáže sa presadiť z protiútokov a využiť svoju robustnú postavu na to, aby odstavil súperových obrancov a získal tým čas na vyslanie svojej rýchlej a tvrdej strely. Na preddraftovom testovaní vyvrátil pochybnosti o jeho rýchlosti a sile.“

Prvé kolo draftu sa uskutoční v stredu 28. júna a zvyšné kolá vo štvrtok 29. júna v americkom Nashville.

Samuel Honzek a jeho cesta k draftu NHL Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Útočník Samuel Honzek začal svoju hokejovú...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský #Samuel Honzek