Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maká na novú sezónu NHL, fandí Slovákom, nadchol ho Chromiak. A čo robí Slafkovský po nociach?

Kým reprezentanti na MS končia aktuálnu sezónu, s deviatimi bodmi najproduktívnejší Slovák vlaňajšieho šampionátu sa už chystá na tú novú. Útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský má doma v Košiciach na pilno.

17.05.2023 11:00
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský sa už pripravuje na svoju druhú sezónu v NHL.
debata

Slafkovskému zabránilo v účasti na svetovom šampionáte januárové zranenie kolena z ktorého sa liečil takmer tri mesiace.

Aktuálne sa už bez obmedzení venuje príprave na ľade. "Myslím si, že je to už v pohode a korčuľujem i trénujem naplno,“ skonštatoval pre hocekyslovakia.sk Slafkovský po tréningu v Aréne Sršňov v Košiciach.

Priznal, že s tréningom začal ešte v Montreale a teraz v nej bude pokračovať v domácich podmienkach. "Sezóna sa nám začína až v októbri a času na poctivú prípravu je teda veľa.“

Video
Netradičné presuny slovenských hokejistov v Rige.

Okrem tréningových povinnosti pozorne sleduje aj doterajšie pôsobenie slovenskej reprezentácie na MS v Rige. A to čo videl sa mu zatiaľ pozdáva.

„Výkony našich chlapcov ma príjemne prekvapili, ale určite potešili. Len aby takto pokračovali a bude to výborné,“ uviedol Slafkovský s vierou, že zverencom trénera Craiga Ramsayho štvrťfinále neujde.

Vo vydarenom súboji proti Kanade mal v drese javorového listu dvoch spoluhráčov z Canadiens – brankára Sama Montembeaulta a obrancu Justina Barrona.

Najvyťaženejší tréneri Slovenska na MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček trénerov podľa počtu...

„Sam chytal výborne, ale to isté platilo aj o našom Samovi Hlavajovi. Bol to veľmi pekná zápas a určite sme mohli aj vyhrať. Osobne sa mi páčil hlavne krásny nájazd Maťa Chromiaka,“ pochválil krajana Slafkovský.

Spomienky na nováčikovskú sezónu v NHL sú pochopiteľne výrazne ovplyvnené spomínaným zranením. „To v pláne určite nebolo, ale to už nezmeníme. Mojim plánom je pokračovať v tom, čo som začal. Potrebujeme sa dobre pripraviť a do zámoria sa vrátim plný síl a odhodlania. NHL je náročná liga, nie nadarmo je najkvalitnejšia na svete. V podstate to však bolo to, čo som očakával.“

Historicky najúspešnejší klub NHL obsadil v základnej časti predposlednú pätnástu priečku Východnej konferencie a v Montreale momentálne iba spomínajú na slávne časy značky Canadiens. Podľa odborníkov by však malo ísť o mužstvo budúcnosti a aj v blížiacom sa drafte budú mať Habs výhodnú pozíciu v podobe piateho výberu.

Slovensko, Kanada Čítajte viac Kanaďania mali proti Slovákom na mantineli mená, čísla i fotografie rozhodcov. Bavili sa s nimi ako s kamošmi

„Je to tak, v tíme je veľa mladých hráčov a všetci sa postupne učíme. Verím tomu, že perspektíva je veľká a náš čas príde. Všetko to smeruje k tomu, aby sme víťazili a tomu zodpovedajú aj výbery v drafte. Uvidíme, kto pribudne do tímu toto leto, ale vedenie to má určite dobre premyslené,“ zamyslela sa vlaňajšia jednotka draftu.

Dvaja zo Slafkovského spoluhráčov sa predstavili aj v pondelkovom súboji majstrovstiev sveta Slovensko – Kanada. V bránke „javorových listov“ predviedol výborný výkon 26-ročný Samuel Montembeault a v obrane mu vypomáhal o päť rokov mladší Justin Barron

SR Hokej MS2023 šport príprava Nemecko TNX Dávame do pozornosti Komu sa darí a komu nie? Tabuľky MS v hokeji 2023
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #MS v hokeji #Juraj Slafkovský