Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhý debakel pre New Jersey s Tatarom. Slovák ani nevystrelil na bránku

Hokejisti New Jersey v zostave aj so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom podľahli v noci na piatok doma New Yorku Rangers 1:5 a v 1. kole play off NHL prehrávajú už 0:2 na zápasy. V drese hostí sedel na lavičke brankár Jaroslav Halák, prednosť dostal Igor Šesťorkin. Ten kryl 22 striel - ani jedna neprišla od Tatara.

21.04.2023 06:56 , aktualizované: 10:06
Tomáš Tatar a Igor Šesťorkin Foto: ,
Tomáš Tatar pred brankárom New Yorku Rangers Igorom Šesťorkinom.
debata (2)

Tampa Bay bez zraneného obrancu Erika Černáka neuspela v Toronte 2:7, stav série je vyrovnaný 1:1. Hetrikom sa blysol John Tavares. Obhajcovia titulu z Colorada zvíťazili na vlastnom ľade nad Seattlom 3:2 a vyrovnali na 1:1. Rovnaký stav je aj po triumfe Vegas doma nad Winnipegom 5:2.

Tatar hral 11:24 min a pripísal si jeden mínusový bod. Za Rangers skóroval dvakrát v presilovej hre Chris Kreider, bilanciou 1+2 sa blysol Patrick Kane. “Je to niečo špeciálne. Pre takéto momenty som prišiel do New Yorku. Som rád, že som prispel a že sme spravili dva úspešné kroky,” povedal pre nhl.com Kane, ktorého Rangers získali na konci februára výmenou z Chicaga.

Zostrih zo zápasu New Jersey Devils - NY Rangers.

Kane najskôr asistoval pri dvoch zásahoch Kreidera, ktorý dal dva góly aj v prvom zápase a potom sám zvýšil na 4:1 pre “jazdcov”, keď blafákom prekonal Víteka Vaněčeka. Kreider strelil všetky štyri góly v sérii po úspešných tečoch a všetky štyri v presilových hrách.

Stal sa prvým hráčom v histórii profiligy, ktorý dal štyri góly v početnej výhode v prvých dvoch zápasoch od začiatku play off. Rangers zatiaľ v sérii využili 4 z 10 presiloviek.

Devils otvorili skóre v presilovke zásluhou Erika Haulu, ale napokon prehrali rovnako ako v prvom zápase 1:5 a séria sa sťahuje do Madison Square Garden. “Tento tím je vždy pripravený na veľké výzvy. Čelíme skúseným veteránom, ktorí už v NHL veľa dokázali, ale budeme bojovať až do konca. Naši hráči majú veľké srdce, neskladáme zbrane,” povedal tréner Lindy Ruff.

Canada World Junior Hockey Čítajte viac Skvelí Slováci! Osemnástka vstúpila do MS víťazstvom, zdolala Česko

Druhýkrát v sérii skóroval Vladimir Tarasenko, ktorý vyrovnal na 1:1, ďalšie dve asistencie pridal obranca Adam Fox a so šiestimi bodmi (0+2) je priebežne druhý najproduktívnejší hráč play off. Haula strelil v play off gól za šiesty tím, pred ním to dokázali v histórii sútaže len piati hráči.

Toronto zareagovalo na prehru 3:7 a v druhom zápase série s Tampou Bay strelilo sedem gólov. V drese Maple Leafs sa tromi gólmi zaskvel John Tavares, Mitch Marner rozvlnil sieť dvakrát a obranca Morgan Rielly zaznamenal štyri asistencie.

“Vždy keď dáte hetrik je to špeciálne, o to viac v play off. Dostal som odmenu od mojich spoluhráčov, ktorí mi ku gólom výrazne pomohli. Neskutočný zápas odohral Morgan Rielly. Vždy sa teším, keď môžem prispieť k dobrému výsledku,” povedal kapitán “javorových listov” Tavares.

Zostrih zo zápasu Toronto - Tampa Bay.

Naposledy zaznamenal hetrik v drese Maple Leafs v roku 2002 Alexander Mogiľnyj proti Philadelphii. Toronto otvorilo skóre už v 47. sekunde, keď sa presadil Marner. “Skvelá reakcia po prehre, lepší štart sme si nemohli želať,” povedal tréner Sheldon Keefe.

Toronto vyhralo prvú tretinu 3:0, po dvoch viedlo 6:1 a duel malo pod kontrolou, na strely vyhrali domáci 37:22. Debut v play off v drese Maple Leafs absolvoval americký útočník slovenských rodičov Matthew Knies.

Tampe okrem Černáka, chýbal aj líder obrany Victor Hedman, nenastúpil ani útočník Michael Eyssimont, všetci sa zranili v prvom zápase série. “Výsledok nemá nič s tým, že chýbal Victor Hedman. Už sme vyhrali v tejto lige zápasy bez Victora Hedmana. Mohol by som tu sedieť a hovoriť všetky klišé, ktoré sa za 100 rokov vymysleli. Chcete niektoré počuť? Jednoducho sme nehrali dosť dobre na to, aby sme vyhrali. Hrali sme biedne,” povedal tréner “bleskov” Jon Cooper.

Erik Černák Čítajte viac Černák po tvrdom faule nedohral, kouč poslal lige odkaz. Tatar a spol. začali play off hrozne

Černáka vyradil v druhej tretine prvého zápasu po zákroku do hlavy Michael Bunting, ktorý v zápase dostal trest na 5+DKZ a dodatočne trojzápasový dištanc. Lightning bližšie o zranení slovenského obrancu neinformovali.

Colorado prehrávalo so Seattlom po prvej tretine 0:2, ale v prostrednej časti obhajcovia Stanley Cupu po dvoch zásahoch v priebehu 48 sekúnd vyrovnali (Artturi Lehkonen a Valerij Ničuškin) a víťazný gól Avalanche dal v 53. minúte obranca Devon Toews.

“Prvá tretina bola hrozná, ok? Myslel som, že po prehre v prvom zápase na súpera od začiatku vybehneme, ale nestalo sa. Nikto nechcel puk, boli sme pomalí, ponúkali sme sa. Našťastie sme to neskôr zmenili a našli cestu k víťazstvu,” povedal tréner “lavín” Jared Bednar.

Zostrih zo zápasu Colorado vs. Seattle.

Pri prvom góle Avalanche asistoval Cale Makar, bola to jeho 46. asistencia v play off, čím na druhom mieste histórie vyrovnal zápis Bobbyho Orra v počte asistencií medzi obrancami do 24 rokov. Na čele je Paul Coffey (59). Nathan MacKinnon nebodoval v play off prvýkrát po 11 zápasoch.

NHL – play off, 1. kolo
štvrťfinále Východnej konferencie – 2. zápasy:
New Jersey Devils – New York Rangers 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Góly: 12. Haula (McLeod, Palát) – 26. Tarasenko (Fox, Lindgren), 30. Kreider (Kane, Zibanejad), 36. Kreider (Kane, Fox), 47. Kane, 54. Kakko (Chytil, Mikkola). Brankári: Vaněček – Šesťorkin, strely na bránku: 23:30.
/stav série: 0:2/

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 7:2 (3:0, 3:1, 1:1)
Góly: 1. Marner (Rielly, Matthews), 13. Tavares (Rielly), 16. Nylander (Rielly, Matthews), 34. Tavares (Nylander, Rielly), 37. Aston-Reese (Kämpf, Lafferty), 39. Marner (Brodie), 56. Tavares (Marner, O'Reilly) – 29. Cole (Stamkos, Point), 53. Perry (Bellemare, Maroon). Brankári: Samsonov – Vasilevskij, strely na bránku: 37:22.
/stav série: 1:1/

štvrťfinále Západnej konferencie – 2. zápasy:
Colorado Avalanche – Seattle Kraken 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Góly: 27. Lehkonen (Makar, Byram), 28. Ničuškin (Rodrigues, Toews), 53. Toews (Lehkonen, Girard) – 3. Schultz (Tolvanen, Gourde), 14. Tanev (Gourde). Brankári: Georgijev – Grubauer, strely na bránku: 41:29.
/stav série: 1:1/

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
Góly: 26. Karlsson (Kessel, Smith), 31. Eichel (Pietrangelo, Amadio), 46. Stephenson (Pietrangelo, Stone), 54. Stone (Stephenson, Howden), 58. Stone (Karlsson, Kessel) – 10. Lowry (Pionk, Schmidt), 37. Stenlund (Mäenalanen, DeMelo). Brankári: Brossoit – Hellebuyck, strely na bránku: 39:33.
/stav série: 1:1/

Slovák v akcii:
Tomáš Tatar (New Jersey) 11:24 0 0 0 –1 4 0

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #New Jersey Devils #play off NHL