Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oci, príď nás vyzdvihnúť! Z prenocovania u kamaráta nočná mora. Hviezda Bruins spomínala

V Bostone Bruins, najlepšom tíme po základnej časti NHL, pôsobí až šesť Čechov. No dvaja z nich sú rovesníci, rodáci z Brna a ich spoločná minulosť siaha ďaleko do minulosti.

18.04.2023 07:20
Pavel Zacha a Jakub Zbořil. Foto:
Pavel Zacha (vľavo) a Jakub Zbořil.
debata

Reč je o rodákoch z Brna, 26-ročnom útočníkovi Pavlovi Zachovi a rovnako starom obrancovi Jakubovi Zbořilovi. Ten sa nedávno v The Athletic podelil o jeden nevšedný zážitok z detstva.

Článok s názvom „The Bruins“ sa venoval aj vyčerpávajúcemu tréningovému režimu, ktorý panoval v rodine Zachovcov a Zbořil o ňom zjavne netušil.

O čo išlo? 12-ročného Zbořila a jeho staršieho brata Adama pozvali na víkendové prenocovanie do domu Zachovcov. No žiadne voľno od tréningov sa tam nekonalo.

5. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji Čítajte viac Pred MS sú v hre veľké mená! Tréner Slovákov o nich prehovoril, k Réwayovi zaujal jasný postoj

Po raňajkách si museli ísť chlapci zabehať na neďaleké futbalové ihrisko, následne dostali za úlohu v garáži pilovať svoje zručnosti s hokejkou. A všetko pod dohľadom Pavla Zachu staršieho.

Po obede si mládežníci mysleli, že strávia pár hodín na Xboxe. Omyl. Po 30 minútach im bolo dôrazne povedané, aby odložili ovládače a pokračovali v tréningu. Voľná sobota sa tak nekonala.

nhl, legendy, hossa, jágr Čítajte viac Česi? Len dvaja. Američania hľadali najlepších hráčov NHL, na Slovákov rozhodne nezabudli

„Po jednom dni sme s plačom volali nášmu otcovi. Oci, príď nás vyzdvihnúť. Chceme ísť domov,“ spomínal s úsmevom Zbořil.

Zacha a Zbořil sa stretávali na ľade už od štyroch rokov, v šiestich boli najlepší kamaráti a hrali v mládežníckych tímoch Komety Brno. Ich cesty sa rozišli v roku 2010, keď sa Zacha rozhodol odísť do Liberca.

Dávid Hrenák Čítajte viac Dobrá správa spoza mora. Kings vytiahli pred play off slovenského brankára

Osud ich opäť spojil počas vstupného draftu NHL v roku 2015, keď si Zacha vybral v 1. kole zo šiesteho miesta tím New Jersey Devils, Zbořila o sedem miest neskôr zase Boston Bruins. A v tíme medveďov sa v tomto ročníku NHL stali po 13 rokoch opäť spoluhráčmi.

„S niektorými ľuďmi toho v živote prežijete veľmi veľa. Aj keď sme sa nevideli, keď sme si len písali a videli sa v reprezentácii, vždy sa bolo o čom rozprávať. A vždy sme ostali v spojení,“ uviedol na margo kamarátstva so Zbořilom Zacha.

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Boston Bruins #Jakub Zbořil #Pavel Zacha