Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec slávnej éry. Hossa je už dlhšie mimo, Kane odišiel. Nastal čas aj pre kapitána

Dlhoročný kapitán hokejistov Chicaga Jonathan Toews odohrá v noci na piatok proti Philadelphii svoj posledný zápas v drese Blackhawks v NHL.

13.04.2023 18:09
Jonathan Toews Foto:
Jonathan Toews.
debata

Toews bol jedným kľúčových hokejistov klubu pri zisku troch Stanleyho pohárov v rokoch 2010, 2013 a 2015. Spolu s ním patrili k hlavným strojcom úspešnej dynastie aj Marián Hossa a Patrick Kane.

Slovenský útočník ukončil pre zdravotné problémy kariéru prakticky už v roku 2017, Kane opustil klub na konci februára, keď bol vymenený do New York Rangers. A teraz prišiel posledný moment aj pre Toewsa.

Sidney Crosby Čítajte viac Crosbymu a spol. ostali oči pre plač. Poslednú miestenku do play off majú Islanders

„Mal som počas sezóny veľa rozhovorov s Jonathanom o jeho budúcnosti v našom klube. Dnes večer odohrá posledný zápas v drese Blackhawks a bolo pre nás veľmi dôležité, aby sme boli schopní poskytnúť Jonathanovi a našim fanúšikom priestor na rozlúčku,“ vyhlásil Davidson.

Toews sa 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom. Za Chicago odohral počas 16 sezón 1066 zápasov a nazbieral v nich 882 bodov. V 137 dueloch play off pridal 119 bodov a trikrát doviedol tím k zisku Stanleyho pohára.

Slováci s najviac bodmi v jednej sezóne NHL Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku sa dozviete, ktorí...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Chicago Blackhawks #Jonathan Toews