Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborná správa zo zámoria. Debut v NHL je na spadnutie u ďalšieho Slováka

Slovenský hokejový obranca Samuel Kňažko je blízko debutu v NHL. Vedenie Columbusu Blue Jackets ho v stredu povolalo z farmy v Clevelande (AHL) do prvého tímu.

13.04.2023 07:05
06. Samuel Kňažko Foto:
Samuel Kňažko.
debata (1)

remiéru v zámorskej profilige by mohol absolvovať v noci na piatok v domácom zápase proti Pittsburghu Penguins, alebo o deň neskôr v záverečnom dueli základnej časti súťaže doma s Buffalom Sabres.

Dvadsaťročného Kňažka draftovali Blue Jackets pred tromi rokmi v 3. kole z celkového 78. miesta. Za oceán sa presunul z fínskeho TPS Turku počas sezóny 2021/2022, najprv pôsobil v juniorskej WHL v drese Seattle Thunderbirds a tento ročník odohral v tíme AHL Cleveland Monsters.

Sidney Crosby Čítajte viac Crosbymu a spol. ostali oči pre plač. Poslednú miestenku do play off majú Islanders

V 49 stretnutiach si pripísal 21 bodov za jeden gól a 20 asistencií, je tretí najproduktívnejší nováčik tímu. Teraz dostal premiérovo pozvánku do prvého mužstva.

Kňažko by sa v prípade debutu stal desiatym Slovákom, ktorý sa v tejto sezóne predstavil v NHL. V Columbuse by mal nosiť dres s číslom 62.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Druhý Čech so 100 bodmi v NHL? Slováci ich mali dávno. Jeden velikán vyčnieva

Ako informoval oficiálny web Blue Jackets, okrem Kňažka povolalo vedenie Columbusu z Clevelandu aj ďalšieho obrancu Billyho Sweezeyho a útočníkov Tylera Anglea, Joonu Luota a Mikaela Pyyhtiu.

Generálny manažér Jarmo Kekäläinen oznámil, že klub pozval do prvého mužstva aj českého obrancu Stanislava Svozila, ktorý doteraz pôsobil v tíme WHL Regina Pats.

Slováci s najviac bodmi v jednej sezóne NHL Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku sa dozviete, ktorí...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Columbus Blue Jackets #Samuel Kňažko