Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ďalší Slafkovský? Slovenský supertalent útočí na top 10 nabitého draftu, sleduje ho slávny klub

Záujem slávneho klubu

Detroit sa tri dni pred skončením základnej časti „motá“ okolo 23. priečky, čo znamená, že si bude na drafte vyberať v prvej desiatke.

Lantoši Čítajte viac Miestenku do Rigy majú len vyvolení. Ostatných čaká tvrdý boj, upozorňuje Ramsayho obľúbenec

Yzerman je známy tým, že obľubuje urastených hráčov z Európy. Red Wings vlani draftovali ako svoju jednotku Rakúšana Marca Caspera.

Pred štyrmi rokmi si vybrali spomedzi mladých talentov 202 cm vysokého Švéda Elmera Söderbloma, o rok neskôr nemeckého obrancu Moritza Seidera, ktorý vlani vyhral Calderovu trofej pre nováčika roka v NHL.

„Honzek už ako nováčik patril medzi kľúčových hráčov Giants. Bol asistentom kapitána, v novej sezóne by mohol nosiť aj "céčko“," píše o mladom Trenčanovi Steve Ewen z kanadského denníka The Province.

Ramsay Sukeľ Čítajte viac Ramsay je pedant s elánom. Trénovať v jeho veku? Vidno, že Slovensko zbožňuje

Ak by Honzeka vybrali v top desiatke tak silného draftového ročníka, ktorý tvoria aj hráči ako kanadský supertalent Connor Bedard, jeho krajan Adam Fantilli či ruská raketa Matvej Mičkov, bol by to úspech nielen pre neho, ale aj pre slovenský hokej.

V súčasnosti ho spomedzi mnohých renkingov najvyššie vidí Sam Cosentino zo Sportsnetu, ktorý ho zaradil na predpokladané 13. miesto. Ešte v januári sa Honzek pohyboval na hranici 1. kola okolo 30. miesta.

Zároveň platí, že šikovný útočník je aj v hľadáčiku reprezentačného kouča Craiga Ramsayho, ktorý skladá tím pre májové MS v Rige.

„Situáciu v zámorí sledujeme každým dňom, aktualizujeme informácie. V hľadáčiku máme viacerých hráčov vrátane mladíkov Samuela Honzeka či Serváca Petrovského,“ potvrdil Ramsayho asistent Peter Frühauf na pondelkovom zraze A-tímu.

Tohtoročný draft NHL sa uskutoční počas 28. (1. kolo) a 29. júna (zvyšné kolá) v Nashville.

Draft ‘23: šance Slovákov, Čechov či Willa Smitha Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
27. Oliver Bonk (Kan./obranca) - London Knights...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #WHL #Samuel Honzek #draft 2023