Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský bol blízko. Fantasticky ho vychytala ruská hviezda

Hokejisti Montrealu vyhrali v nedeľnom zápase NHL na ľade New Yorku Rangers 2:1.

16.01.2023 02:06 , aktualizované: 10:43
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v zápase na ľade New Yorku Rangers.
debata (10)

Canadiens dosiahli prvú výhru mimo svojho klziska od 20. decembra 2022, keď po predĺžení triumfovali v Arizone.

Skóre v slávnej hale Madison Square Garden otvoril hosťujúci Kirby Dach, v 37. min vyrovnala domáca hviezda Artemi Panarin.

Slafko 5 Čítajte viac Ostrý odkaz pre šéfov Montrealu: Slafkovský nemá v NHL čo robiť!

O nečakanom víťazstve hostí a ich plnom bodovom zisku rozhodol presný zásah Cola Caufielda v 49. min.

Na výhre Canadiens sa podieľal aj Juraj Slafkovský. Slovenský útočník mohol v prvej tretine otvoriť skóre, ale v stopercentnej šanci ho vychytal Igor Šesťorkin.

Ruský brankár Rangers, ktorý v minulej sezóne získal prestížnu Vezinovu trofej pre najlepšieho gólmana súťaže, zlikvidoval Slafkovského pokus v poslednej chvíli pohotovou vyrážačkou.

Pozrite si video:

Slafkovský mal minutáž 9:04 min, ale duel nedohral pre zranenie . Do štatistík si zapísal mínusový bod, dve trestné minúty za držanie, dve strely a jeden zblokovaný strelecký pokus súpera.

Osemnásťročný nováčik zároveň predĺžil sériu bez gólu či asistencie, keď nebodoval v posledných 15 stretnutiach. Vo svojej premiérovej sezóne v NHL má na konte 4 góly a 6 asistencií v 38 zápasoch.

Zostrih zápasu NY Rangers vs. Montreal Canadiens.

Hokejisti Vancouveru ukončili sériu štyroch prehier, keď triumfovali na ľade Caroliny 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Domáci viedli v zápase 2:0 a od 58. minúty aj 3:2, no Brock Boeser 17 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal. O víťazstve Canucks rozhodol v tretej sérii nájazdov Elias Pettersson. Carolina prehrala po dvoch víťazstvách a naďalej je so 62 bodmi na 2. mieste tabuľky Východnej konferencie.

Hráči Winnipegu uspela tretíkrát po sebe, keď na domácom ľade zdolali Arizonu 2:1. Pre hostí to bola už deviata prehra v sérii a naďalej čakajú na prvé víťazstvo v roku 2023. Jets majú na konte 49 bodov a poskočili do čela Západnej konferencie o bod pred Vegas Golden Knights.

NHL – sumáre
Carolina Hurricanes – Vancouver Canucks 3:4 pp a sn (2:0, 0:1, 1:2 – 0:0, 0:1)
Góly: 3. Šťastný (Svečnikov, De Haan), 20. Marinook (Slavin), 58. Aho (Teräväinen, Slavin) – 38. Bear (Kuzmenko, Sturicka), 48. Miller (Hughes), 60. Boeser (Horvat, Kuzmenko), rozhodujúci sam. nájazd Pettersson. Brankári: Kočetkov – Delia, strely na bránku: 32:32

New York Rangers – Montreal Canadiens 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly: 37. Panarin (Chytil, Miller) – 25. Dach (Dvorak, Caufield), 49. Caufield (Suzuki, Armia). Brankári: Šesťorkin – Montembeault, strely na bránku: 39:31

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Góly: 21. Dubois (Morrissey, Ehlers), 37. Wheeler (Scheifele, Perfetti) – 32. Keller (Schmaltz, Chychrun). Brankári: Hellebuyck – Vejmelka, strely na bránku: 24:21

Slovák v akcii:
Juraj Slafkovský (Montreal) 9:04 0 0 0 –1 2 2
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
10 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský