Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostrý odkaz pre šéfov Montrealu: Slafkovský nemá v NHL čo robiť!

Nepatrí medzi samozvaných expertov, ktorých sú aj v zámorí stovky. Keď niečo povie, jeho slová majú váhu a rešpekt v celej hokejovej komunite.

11.01.2023 15:18
Slafko 5 Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
debata (23)

Craig Button mapuje dianie v NHL desiatky sezón, nie nadarmo pôsobí ako šéf skautingu pre prestížnu kanadskú televíziu TSN.

Skúsený analytik sa pridal na stranu kritikov, ktorí vyčítajú vedeniu Montrealu Canadiens nedostatočnú prácu s mladými hráčmi. Patrí medzi nich aj draftová jednotka Juraj Slafkovský.

Slafkovský Čítajte viac Slovák bol výnimka. St. Louis spucoval lídrov Montrealu

Osemnásťročný nováčik mal solídny október i november, ale na prelome rokov sa mu – podobne ako celému tímu – nedarí.

Aktuálne ťahá 12-zápasovú sériu bez bodu, v doterajších 36 dueloch má bilanciu štyri góly a šesť asistencií.

Button v podcaste SC with Jay Onrait rezolútne vyhlásil, že Montreal by mal košického rodáka spolu s ďalšími mladými hráčmi Canadiens poslať aspoň na čas na farmu do AHL.

"Je mladíkom s obrovským potenciálom. Ale každý 18-ročný hráč a je jedno, či bol draftovaný z prvého alebo desiateho miesta, to má po príchode do NHL náročné.

NHL je najlepšia liga na svete s elitnými hráčmi. Talentovaní mladíci by sa mali rozvíjať a nie strácať sebavedomie," myslí si Button.

Canadiens sú v prestavbe, aj samotné vedenie klubu priznalo, že buduje mužstvo pre nasledujúce sezóny. Podľa Buttona je to kľúčový faktor.

Slafkovský Čítajte viac Čierna séria Montrealu pokračuje, Slafkovský s kardinálnou chybou

"Budúcnosť nie je zajtra, o týždeň či o mesiac. Slafkovský a spol. sú budúcnosťou klubu o niekoľko sezón. Mladí hráči sa majú rozvíjať tam, kde zažijú úspech.

Získajú sebavedomie, skúsenosti a to im pomôže v progrese. Slafkovský momentálne nemá v NHL miesto. Ak má byť dôležitým a signifikantným hráčom v budúcnosti, pošlite ho na farmu hneď teraz," tvrdí uznávaný expert.

Rozhodnutie poslať mladých hráčov do AHL môže podporiť aj fakt, že Canadiens klesli po sérii neúspešných výsledkov na predposledné miesto vo Východnej konferencii. Na ôsmu priečku zaručujúcu účasť v play off strácajú už 13 bodov.

Najbližšie sa predstavia v noci na piatok v domácom zápase proti Nashvillu Predators.

Ako začali 18-ročné jednotky draftu v NHL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Owen Nolan: 1 gól v prvých 46 zápasoch.

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský