Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusovi to páli. Ovečkin vyrovnal rekord legendárneho Howa

Zásah útočníka Washingtonu Capitals Alexandra Ovečkina v nočnom zápase NHL na ľade Detroitu Red Wings (1:3) bol výnimočný. Vyrovnal historický rekord súťaže v počte gólov za jeden tím.

04.11.2022 09:34
735173640 Foto:
Alexandrovi Ovečkinovi k historickému zápisu gratuloval zo striedačky aj obranca Martin Fehérváry.
debata (1)

Ovečkin zaznamenal v drese Washingtonu už svoj 786. v základnej časti NHL a dorovnal tak historický zápis legendárneho Gordieho Howa. Podarilo sa mu to paradoxne v Detroite, kde Howe strávil 25 sezón svojej hokejovej kariéry.

Ruský strelec sa presadil v 28. minúte štvrtkového duelu, ktorým otvoril skóre. Washington v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym napokon prehral s Red Wings 1:3.

Kým Howe potreboval na svojich 786. gólov odohrať v NHL 1687 zápasov, Ovečkinovi sa to podarilo už v 1285. stretnutí zámorskej profiligy.

Xhekaj, Slafkovský, Guhle Čítajte viac Montreal s bodom v derby, Slafkovský sa nepresadil, Tatar s asistenciou

„Vždy som hovoril, že je mojím cieľom ostať celú kariéru v jednom tíme. Samozrejme, že mám šťastie, že môžem dosiahnuť takéto méty. Je to príjemné,“ povedal po stretnutí Ovečkin.

V tejto sezóne Ovečkin strelil v 12 zápasoch šesť gólov. Na tú 786. v kariére v NHL dosiahol vďaka strele zápästím zo svojej najobľúbenejšej pozície z ľavého kruhu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Gordie Howe #reord NHL