Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Lemieux predáva luxusný dom za 22 miliónov dolárov

Bývalý hviezdny hokejista NHL a donedávna aj spolumajiteľ Pittsburghu Penguins Mario Lemieux využíva veľký záujem o honosné nehnuteľnosti.

25.03.2022 15:57
Mario Lemieux. Foto:
Mario Lemieux.
debata

Lemieuxovi trvalo sedem rokov a musel skúpiť tri rôzne pozemky, aby sa mu podarilo dokončiť honosný dom s názvom Château Fleur de Lys na brehu jazera Tremblant v Quebecku.

Sídlo sa nachádza zopár kilometrov od Montrealu a jeho poloha je dokonalá na celoročné využívania. „Dom v tomto priestore a s takou orientáciou už nepostavíte, nie je kde,“ uviedol realitný maklér spoločnosti Engel & Völkers Michel Naud.

Sídlo s rozlohou vyše 5-tisíc metrov štvorcových má drevené trámy dovezené z Indie a jeho zábradlia, schody, svietidlá a lustre vyrobili dizajnéri Arte de Mexiko v Kalifornii. Disponuje ôsmimi spálňami a 13 kúpeľňami.

„Teraz priťahujeme oveľa viac pozornosti, čoraz viac ľudí objavuje náš región. Nie len kvôli lyžovaniu, je to oveľa viac, čo ponúka,“ uviedol Naud.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Ďalší historický míľnik. Ovečkin vyrovnal Gretzkého

Usadlosť je určená na celoročné využitie. V lete je jeho poloha pri jazere idylická a poskytuje úžasné scenérie. V zime je neďaleké lyžiarske stredisko Mont Tremblant.

Naud nespresnil dôvody, prečo sa Lemieux rozhodol práve teraz pre predaj nehnuteľnosti. Podľa neho to nebolo ovplyvnené zvýšením úrokových sazdieb či infláciou a ani konfliktom na Ukrajine. „Posledné dva roky pandémie covid-19 tu vytvorili tento typ ohromného záujmu o takéto sídla,“ dodal Naud.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Mario Lemieux