Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL sa začne najneskôr 19. januára, účasť v Soči v zmluve nie je

Zástupcovia hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA sa dohodli na novej desaťročnej kolektívnej zmluve.

06.01.2013 11:36
Hokej, puk, hokejka Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (3)

Nová sezóna sa začne najneskôr 19. januára, v základnej časti odohrajú mužstvá 48 alebo 50 zápasov.

Podľa neoficiálnych informácií ustúpili obe strany v niektorých kľúčových záležitostiach. Platový strop zostane v sezóne 2013–14 zachovaný na rovnakej úrovni ako vlani, teda 64.3 miliónov dolárov, ako si priali hráči. Maximálna dĺžka hráčskych zmlúv má byť sedem rokov (osem v prípade, že sa hráč znovu upíše rovnakému klubu). Kolektívna zmluva má platiť desať rokov s možnosťou vypovedania po ôsmom roku, ako navrhovala liga.

Rozhodnutie o prerušení sezóny 2013–14 kvôli olympijským hrám v Soči nebude priamou súčasťou kolektívnej zmluvy, ale vzíde z rozhovorov medzi NHL, NHLPA, Medzinárodným olympijským výborom a Medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF. V tejto chvíli sa zdá, že liga kývne na účasť hráčov na ZOH, tvrdí TSN.

Veľa práce teraz čaká na právnikov ligy a hráčskych odborov, ktorí musia dať dohode finálnu písomnú podobu, čo potrvá niekoľko dní. Zmluva musí byť následne schválená väčšinou z 30 vlastníkov klubov a členov NHLPA, ktorých je približne 740.

Hráči so zmluvami v NHL sa už sťahujú do Ameriky. Začiatkom NHL utrpí najmä KHL. Vedenia Slovana Bratislava oznámilo, že pre Ľubomíra Višňovského a Andreja Sekeru bude nedeľňajší zápas proti Magnitogorsku posledný, ktorý odohrajú v tejto sezóne za Slovan.

3 debata chyba