Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prílišná tvrdosť? Dám si pozor, mužstvo ma potrebuje na ľade. Verím, že raz si v reprezentácii zahrám aj s bratom

V dnešnom zápase proti Poľsku si odbije debut v seniorskej reprezentácii a tréneri s ním počítajú na dôležitej pozícii.

03.05.2024 12:01
pospíšil Foto:
Martin Pospíšil (v strede) v drese Calgary Flames.
debata (1)

Nielen vedenie tímu, ale aj fanúšikovia majú od Martina Pospíšila vysoké očakávania.

Nekompromisný útočník má za sebou prelomovú sezónu v NHL, počas ktorej sa v drese Calgary Flames zaradil medzi etablovaných profiligových hráčov.

Šikovný univerzál môže hrať na viacerých pozíciách a pri nedostatku centrov v národnom tíme podľa všetkého nastúpi na poste stredného útočníka.

Na šampionáte v Ostrave, ktorý Slováci odštartujú 10. mája súbojom proti Nemecku, by mohol viesť prvú formáciu na krídlach s Jurajom Slafkovským a Tomášom Tatarom.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Ako sa cítite ako nováčik v národnom tíme?

Skvelý pocit. Som rád, že tu môžem byť. Teším sa na chalanov i na spoločné tréningy. Vyzerá to tak, že tréneri skladajú veľmi kvalitný tím.

Ako hodnotíte klubovú sezónu v Calgary?

Bola super, ani sám som nečakal, že to takto „vystrelí“. Keď prišla šanca, tak som sa jej chopil a mohol som zostať v prvom tíme. Získal som veľkú motiváciu do ďalšej sezóny.

Boli s vami v klube spokojní?

Verím, že áno. Po sezóne som dostal veľmi dobré hodnotenia od generálneho manažéra, ako aj od trénerov. Cítim, že v klube so mnou počítajú do budúcnosti, dostal som aj novú zmluvu.

Ofenzívna hviezda Pavol Regenda hodnotí šance Slovákov na MS v Ostrave

Video

V predchádzajúcich ročníkoch vás trápili zranenia, mali ste aj niekoľko otrasov mozgu. Dodala vám uplynulá sezóna aj mentálnu pohodu?

Presne tak. Minulé sezóny neboli také, ako by som si predstavoval. Vyrovnať sa so všetkými zraneniami bolo veľmi náročné. Ale nevzdal som sa a stále som veril, že dostanem príležitosť, aby som ukázal, čo je vo mne. Podarilo sa.

Niektorí hráči trpia následkami po otrasoch mozgu dlhší čas. Vy ste v tomto smere v poriadku?

Našťastie áno. Nemám žiadne príznaky. Ale platí, že otrasy mozgu nie sú žiadna sranda. Každý hráč by si mal dávať pozor a keď sa mu to náhodou stane, mal by venovať dostatok času rekonvalescencii.

V Calgary ste hrávali na krídle, v reprezentácii zvažujú, že vás nasadia na pozíciu centra. Vyhovovalo by vám to?

Myslím, že áno. Rád budem hrať centra. Ale záleží na tréneroch, ako to postavia. Budeme spolu komunikovať a nájdeme riešenie, ktoré bude najlepšie pre tím.

Trénovali ste vhadzovania počas sezóny?

Áno, chodil som na ne aj počas zápasov. K pozícii stredného útočníka mám pozitívny vzťah. Budem veľmi rád, ak si na tomto poste zahrám v reprezentácii.

Martin Pospíšil si vďaka výkonom v tejto sezóne... Foto: Profimedia
Martin Pospíšil Martin Pospíšil si vďaka výkonom v tejto sezóne vybojoval pevné miesto v NHL.

V NHL ste si vybudovali povesť nekompromisného útočníka, ktorý sa prezentuje fyzickou hrou. Nebude vaša tvrdosť na MS problémová?

Uvedomujem si, že si budem musieť dať väčší pozor. Predsa len, v profilige sa hrá inak. Ale v národnom tíme budem mať inú pozíciu ako klube, čiže aj v tomto smere to bude iné.

Navyše budeme hrať na širšom klzisku, kde nie je až toľko kontaktov. Viem, do čo idem. Nechcem zbytočne oslabiť tím, spoluhráči ma potrebujú na ľade, nie na trestnej lavici.

Váš brat Kristián nefiguruje v nominácii, fanúšikovia špekulovali, že keď nie je v tíme on, neprídete ani vy. Uvažovali ste nad tým takto?

Vždy som chcel reprezentovať. Je škoda, že tu brat nie je s mnou, ale verím, že na ďalších reprezentačných akciách si spolu zahráme.

Čo vám povedal na pozvánku do reprezentácie?

Vravel, nech si to užijem, predsa len je to moja premiérová účasť v národnom tíme.

Čaká vás prvá akcia pod trénerom Ramsaym. Čo ste o ňom počuli?

Len veľmi dobré veci. Je to kouč, ktorý má veľa skúsenosti. Som rád, že môžem byť súčasťou tímu, ktorý má takého trénera. Teším sa na vzájomnú spoluprácu.

Šampionát bude pre Slovákov v takmer domácej atmosfére. Viete si predstaviť, čo vás v Ostrave čaká?

Úprimne? Neviem. Pre mňa to bude úplne niečo nové. Už sa neviem dočkať, naši priaznivci určite vytvoria búrlivú atmosféru. Verím, že budeme mať dobré výsledky a že ich potešíme výhrami.

Vtedy a teraz. Zlatí chlapci z Göteborgu 2002 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Pred 22 rokmi sa zrodil najväčší úspech...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #debut #Martin Pospíšil #MS 2024 v hokeji