Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruské peniaze alebo slovenská reprezentácia? Rosandič otvorene povedal, prečo si vybral KHL

Slovenský obranca Mislav Rosandič si KHL už v minulosti vyskúšal počas pôsobenia v Slovane Bratislava. Po šiestich rokoch sa do ruskej súťaže vrátil, v aktuálnom ročníku pôsobí v tíme Lada Togliatti.

19.12.2023 08:21
777432303 Foto:
Mislav Rosandič v drese slovenskej reprezentácie.
debata (65)

Ako uviedol pre v rozhovore pre ruský Championat, do Ruska sa sťahoval rád. „Agent mi po sezóne hovoril, že bude možnosť podpísať zmluvu v KHL. Chcel som odísť z Česka (kde pôsobil posledných šesť sezón) a vyskúšať niečo nové. Potešilo ma, že Lada o mňa mala záujem. Tešil som sa, že tu budem hrať.“

668441349 Čítajte viac Špekulácie potvrdila obria obrazovka. Ruská legenda sa vracia na ľad, zahrá si s Čajkovským a Rybárom

Rosandič je jedným z ôsmich Slovákov, ktorí momentálne pôsobia v KHL. Ako mnoho európskych hráčov, aj on čelí kritike, že napriek vojne na Ukrajine pôsobí v ruskom tíme. Slovenský obranca má k celej veci pragmatický prístup.

"Iba jeden človek sa ma pýtal, prečo idem akurát sem. Ale ja som prišiel hrať hokej, robím to celý život. Som v jednej z najlepších líg s kvalitnými hráčmi, to ma ako hokejistu zaujíma v prvom rade.

Takto som sa rozhodol, som zodpovedný za svoj život. Názory na internete nečítam. Pozadie konfliktu som neštudoval, takže nie som kompetentný to hodnotiť.

Je to podobné, ako by som debatoval s ľuďmi, ktorí hokej sledujú, ale nikdy ho nehrali na vyššej úrovni. Nemôžem sa s nimi rozprávať tak, ako s profesionálmi," myslí si Rosandič.

04. Július Hudáček Čítajte viac Túžil po návrate do Ruska, finančne lákavá ponuka z KHL však neprišla. Hudáček má vraj namierené do Česka

Priamo sa vyjadril aj ku slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorá od vypuknutia konfliktu zatvorila dvere pre legionárov z KHL. "Vidím to takto.

Na jednej strane môžem hrať v najlepšej európskej súťaži, na druhej strane je reprezentácia, do ktorej ma možno na základe výkonnosti ani nemusia zavolať. A je to asi 10 zápasov za rok.

Reprezentovať budem vždy rád, aj keby som bol zranený. Ale voľba je jasná. Nikto mi nezaručí, že ma určite zavolajú, takže tu nie je veľmi o čom premýšľať," povedal Rosandič, ktorý Slovensko reprezentoval na troch MS a bol aj členom olympijského tímu z Pekingu 2022.

Slovenská suverenita v zápase proti Nórsku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako to vyzeralo pri rekordnom...
65 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #hokej #Lada Togliatti #Mislav Rosandič