Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalá hviezda Slovana prekvapuje svojským názorom: Lotyši? Je to vlastne ruský tím

Dobre ho poznajú aj slovenskí fanúšikovia, veď za Slovan Bratislava počas pôsobenia v KHL odohral takmer 150 zápasov.

13.06.2023 09:03
vondrka slovan Foto:
Michal Vondrka v drese Slovana Bratislava v KHL.
debata

Michal Vondrka, ktorý nedávno oslávil 41. narodeniny, uvažuje nad koncom hráčskej kariéry. Medzi jej vrcholy patrí titul s pražskou Slaviou či bronz z MS 2012.

V predminulom ročníku oslavoval s Českými Budějovicami bronz, v nedávno skončenej sezóne zachraňoval extraligovú príslušnosť pre Motor takmer do posledného kola.

SR Michalovce šport hokej TEL semifinále 3 Košice KEX Čítajte viac Tvrdý knokaut pre RTVS. Nebude vysielať hokejové MS, teraz prišla o ďalší lukratívny produkt

„Posledná sezóna nedopadla najlepšie a tak som začal premýšľať, či už prišiel čas, aby som zavesil korčule na klinec. Méta tisíc zápasov je síce blízko, ale zároveň aj dosť ďaleko,“ uviedol Vondrka v relácii Česká ulička na O2 TV Sport.

V minulej sezóne patril medzi viacerých štyridsiatnikov, ktorí korčuľovali v českej extralige. Podľa neho prišlo medzi hráčmi k určitej stagnácii.

"Ak by sa do hokeja drali nové hráči, tak tých starších odtlačia. Chýba stredná generácia medzi 25 a 30 rokov. Kto sa v tejto kategórii dostane na nejakú úroveň, začne potom podľa mňa stagnovať.

Ja som sa chcel stále posúvať ďalej, ale veľa súčasných chalanov si povie, že im to stačí a uspokoja sa," pokračoval Vondrka.

Craig Ramsay Čítajte viac Ramsay pokračuje, Šatan odkazuje: Nikoho nebudeme prosiť

Ako informuje iSport.cz, šikovný útočník okrem hokeja podniká, investuje do pozemkov a s kamarátmi varí pivo. V relácii Česká ulička sa vyjadril aj k nedávnym MS v Lotyšsku a Fínsku.

Česi skončili na šampionáte na ôsmom mieste, keď vypadli vo štvrťfinále. Senzáciou turnaja bolo Lotyšsko, ktoré bralo bronz. Vondrka má na Lotyšov svojský názor.

„Na MS záleží na to, kto chce reprezentovať, kto všetko je ochotný prísť. Ak by od nás išli všetky hviezdy, čo mohli, vypadalo by to inak. Pár zápasov sme boli "zaspatí“, nemali sme dobre vstupy do súbojov. Proti Lotyšom sa hrá veľmi ťažko, je to vlastne ruský tím – sú silní, veľkí, rýchli," dodal Vondrka.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Michal Vondrka #MS 2023