Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýba nám kreativita. Konflikt v slovenskom tíme? Je lepšie sa pohádať, ako sa hladkať po pleci, vraví Šechný

Dokázal tím stmeliť a zdravo nabudiť konflikt medzi kapitánom Marekom Hrivíkom a útočníkom Liborom Hudáčkom? Zverencov Craiga Ramsayho čaká posledný zápas v skupine na MS v utorok proti Nórsku. O šanciach Slovákov na postup do štvrťfinále, nevýraznej ofenzíve i o tom, ako riešili konflikty v minulosti, sme sa rozprávali s bývalým reprezentantom a štvornásobným majstrom Slovenska Richardom Šechným.

22.05.2023 20:00
15. Hudáček Foto: ,
Libor Hudáček (vľavo) a Marek Hrivík počas tímového fotenia.
debata (2)

Slováci sú pred záverečným duelom v skupine proti Nórsku stále v hre o štvrťfinále. Ako hodnotíte ich doterajšie výkony v Rige?

Prvé tri zápasy proti papierovým favoritom Česku, Kanade a Švajčiarsku naši zahrali veľmi dobre. Výborne korčuľovali, hrali bojovne, blokovali strely. Boli to vyrovnané duely a chýbalo nám len trochu viac šťastia k tomu, aby sme uchmatli nejaký bod navyše.

Video
Reakcia Hudáčka a Hrivíka na vzájomný konflikt / Zdroj: TV Pravda

V zápase s Kazachstanom sme hrali prvé dve tretiny trochu slabšie, ale potom za stavu 1:3 sa Slováci vrátili k agresívnej hre s dôrazným napádaním. Škoda, že sme nezvládli lepšie nájazdy. Zápas so Slovinskom hodnotiť nechcem, pretože som ho nevidel.

Verím, že proti Nórom sa slovenským hokejistom podarí naplno bodovať a postup do štvrťfinále by nám už nemal uniknúť. Z toho hľadiska vnímam naše doterajšie pôsobenie na MS ako celkom dobré.

Hudáček Čítajte viac Šatan a Hudáček sa vyjadrili ku konfliktu. Že nad Nórskom musíme vyhrať? Len zomrieť sa musí, bolo počuť po tréningu

Aj keď Slováci získajú proti Nórsku tri body, budú ešte musieť čakať na definitívu postupu až do večerného zápasu Lotyšska so Švajčiarskom. Z toho, čo vravíte, vyplýva, že neočakávate zakopnutie Švajčiarov, ktorí sú zatiaľ na MS stopercentní.

Videl som viaceré zápasy Švajčiarov. Je to mužstvo, ktoré podľa mňa bude hrať minimálne vo finále a je veľkým adeptom na titul. Hrajú fantastický hokej. Neverím tomu, že by Švajčiari chceli vypustiť zápas s Lotyšmi. Nemajú žiaden dôvod im pomáhať k postupu do štvrťfinále.

Pred MS sa ako najsilnejšia zbraň Slovenska javila ofenzíva. Otázne bolo, ako sa s tlakom popasujú brankári. Stanislav Škorvánek aj Samuel Hlavaj zatiaľ pôsobia istým dojmom. Prekvapilo vás to?

Škorvánek si drží skvelú formu, ktorú chytil v závere sezóny. Je maximálne sústredený. Podáva spoľahlivé výkony a drží slovenský tím. Na to, akú máme kvalitu v útoku, sa očakávalo, že budeme dávať viac gólov. Zatiaľ je to naša najväčšia slabina.

Pánik hokej Čítajte viac Na ľade jeden z najlepších, keď má odpovedať, ignorant. Prečo Pánik adresoval novinárom vulgárne slová?

Ofenzívni lídri Marek Hrivík, Peter Cehlárik či Libor Hudáček sa na MS zatiaľ trápia. V čom vidíte najväčší problém v útočnej hre slovenského tímu?

Myslím si, že očakávania verejnosti boli prehnane vysoké. Nielen od útoku, ale celkovo od našej reprezentácie. Ľudia asi ešte žijú v minulosti, kedy na MS prišli Slovensku pomôcť viacerí hráči z NHL.

Teraz je mužstvo zložené prevažne z hráčov, ktorí pôsobia v európskych ligách či domácej extralige. Aj preto sa nedokážeme vyrovnať tímom, ktoré sú od nás kvalitatívne niekde inde. Treba si na rovinu povedať, že pre nás je obrovský úspech, ak získame raz za päť rokov medailu. Vtedy môžeme byť maximálne spokojní.

Fototermín hokejistov Slovenska na MS 2023 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
A takto vyzeralo výsledné foto-dielo...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Libor Hudáček #Richard Šechný #MS 2023 v hokeji